Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024 17:36

U 14. kolu MŽNL Dinamo odigrao neodlučeno u Okučanima, a Požega poražena u Sikirevcima

OKUČANI / SIKIREVCI - U prvom proljetnom kolu nogometaši vidovačkog Dinama osvojili su sva tri boda na gostovanju u Okučanima dok je Požega uvjerljivo poražena u Sikirevcima. 

NK Psunj Sokol – NK Dinamo Vidovci 2:2

Nedjeljni susret u Okučanima gledateljima je ponudio gotovo sve što nogomet može ponuditi. U prvom poluvremenu mreže su mirovale, a najbitniji događaj prvog dijela je bio crveni karton koji je zaslužio igrač domaćih, Saša Stjepić nakon druge javne opomene u 19′. U drugom dijelu gosti podižu razinu igre te dolaze do vodstva pogotkom Roberta Gurdona u 52′.

Sudac Grgurević je u 59′ ponovno bio u prvom planu, naime Nikola Vasić je slično kao i Stjepić dobio dva brza žuta kartona te tako zaslužio isključenje. Goste nije poljuljalo isključenje te su povećali vodstvo ponovno preko Gurdona u 61′.

Gotovo do samog kraja utakmice Vidovci su držali stvar u svojim rukama, ali domaćin se nije predavao. Do smanjenja prednosti došlo je u 85′ pogotkom Jurice Maričića, dok je konačni rezultat postavio Denis Hadžić duboko u sudačkoj nadoknadi.

Solidno smo otvorili utakmicu i u prvih 15min imali nekoliko poluprilika iz prekida za postizanje pogotka. Nakon toga dolazi do iskljucenja našeg napadača u 19′ , te je to usmjerilo utakmicu u drugom smjeru. Moji igrači su bili 40 minuta s igračem manje na terenu što je sigurno energetski utjecalo na nas. U drugom poluvremenu gosti su postigli dva gola i pri tome isto zaradili isključenje. Moji dečki se nisu predavali i pokušavali smo se vratiti u utakmicu i to nas je i nagradilo za postizanjem dva gola u zadnjih desetak minuta utakmice.U svakom slučaju teška utakmica za nas, a ja ovim putem još jednom čestitam svojim dečkima na trudu i zalaganju te osvajanju vrlo bitnog boda u borbi za opstanak. – prokomentirao je trener domaćina, Marko Musić

– Utakmica u Okučanima od prve do zadnje minute neizvjesna. Prvo poluvrijeme smo slabije ušli u utakmicu koja je bila dosta tvrda. U drugom poluvremenu uspostavljamo igru i sa dvije dobre akcije ostvarujemo prednost od dva gola razlike. U samoj završnici sami sebi oduzimamo dva boda. Sretno dalje domaćinu, a na nama je da se sljedeće kolo pokušamo mobilizirati s obzirom na ozljede i kartone i osvojiti tri boda na svome terenu. – izjavio je trener gostiju, Mario Raguž. 

NK Sikirevci – NK Požega 3:0

Sikirevci su u prvom susretu proljetnog dijela porazili posljednje goste iz Požege te tako produbili njihove muke glede opstanka u ovom rangu natjecanja. Za domaćine poentirali su Dominik Janković dva puta u 23′ i 68′ te Mijo Živić u 58′.

– Otvaranje sezone s pobjedom i najbolja utakmica mojih momaka od kada sam u Sikirevcima, odigrali su odličnu utakmicu, odradili sve dogovoreno i ja im na tome čestitam, moram spomenuti i naše navijače koji su nam bili dvanaesti igrač, gostima sretno dalje, a mi se okrećemo neugodnom gostovanju u Kapeli. – prokomentirao je Mario Barišić.

– Jednostavno bili smo loši, puno individualnih grešaka kod sva tri gola, moramo to popravljat i radit nema nam druge. – kratko je izjavio trener Požege, Marijan Bakula. 

Rezultati 14. kola : Jakšić - Slavonac 0:0, Lipik 1925 - Mladost 3:0, Sikirevci - Požega 3:0, Papuk - Vinogorac 1:1, Omladinac - Zadrugar 1:0,  Slobodnica - Hajduk 2:5, Psunj Sokol - Dinamo 2:2. 

U 15. kolu, u subotu, 16. 03. 2024. u 15,30 sati sastaju se Požega - Lipik 1925 i Hajduk - Omladinac dok će od 18,00 sati igrat će Slavonac - Sikirevci. U nedjelju, 17. 03. 2024. u 15,30 sati igrat će Dinamo - Slobodnica, Mladost - Vinogorac, Zadrugar - Jakšić i Psunj Sokol - Papuk. 

 

sportalo.hr

Pročitano 336 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Ožujak 2024 09:06