Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024 19:18

U 14. kolu 1. ŽNL Croatia (Mihaljevci) poražena na gostovanju kod Omladinca u Čaglinu

POŽEGA - Nakon proljetne stanke započela je 1. Županijska nogometna liga Požeško-slavonska. Za vikend je odigrano šest susreta, jedan u subotu te pet u nedjelju.

NK Kuzmica – HNK Dobrovac 2:2

Pod reflektorima u Kuzmici, domaćini su ugostili Dobrovac te ih je malo dijelilo od pobjede. Gosti su poveli preko Željka Popovića u 22′, a za domaćine je izjednačio Patrick Pok u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Drugi dio su Kuzmičani bolje otvorili te su došli do vodstvau 65′ preko Josipa Barišića, ali Željko Popović ponovno postiže pogodak za goste te poravnava rezultat na 2:2 u 72′, što je bio i konačni rezultat susreta.

Otvorena utakmica u kojoj su gledatelji mogli uživati. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, nakon zaostatka 0:1 se vratili i pokazali karakter te poveli 2:1. Šteta sto nismo izdržali do kraja. Na kraju mislim da je realna podjela bodova. Čestitke mojim dečkima na borbi, trudu i zalaganju, a gostima sretno u nastavku prvenstva. Pohvala i sudačkoj trojki na dobro odrađenom poslu, mislim da nisu imali težak zadatak s obzirom na ponašanje obiju ekipa. – izjavio je za Sportalo trener/igrač domaćina, Tomislav Banožić.

Jedan stvarno dobra i zanimljiva utakmica od prve do zadnje minute. Dobro smo ušli u utakmicu i držali se svega što smo se dogovorili. Utakmica je lako mogla otići na jednu ili drugu stranu, ali realno je na kraju remi. Žao mi je jedino što smo kod našeg vodstva mogli riješiti utakmicu i uzeti sva tri boda, ali kada se to ne iskoristi utakmica na kraju ode u krivom smjeru. Moram pohvaliti gospodina Grgića i njegove pomoćnike koji su vrhunski i profesionalno odradili svoj posao, svaka im čast na tome nisam mogao da to ne spomenem. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri, a svojim dečkima na dobro odigranoj utakmici. Mi se sada okrećemo sljedećem kolu gdje nam dolazi uvijek nezgodan Slaven iz Gradca. – izjavio je trener Dobrovca Tomislav Kužilek.

NK Kaptol – NK Graničar (Zagrađe) 0:1

Gosti iz Zagrađa nose puni plijen iz Kaptola. Momčad trenera Pavelića ne briljira u proljetnom dijelu kao što su u jesenskom te su nakon poraza u kupu upisali i poraz na početku proljetnog dijela prvenstva. Jedini pogodak na susretu postigao je Drago Ćaćić u 16′.

– Čestitam Graničaru na zasluženoj pobijedi. Mi nismo bili pravi. Gost pokazao puno više želje i htijenja i na kraju im se to isplatilo. Neke stvari ćemo morati mijenjati ako želimo ostati u vrhu. Nadam se da ćemo se ovaj tjedan uspjeti donekle konsolidirati, jer očigledno je da ovi igrači što nam nedostaju nama jako puno fale. Čestitam svim akterima na fer i korektnom ponašanju. – za Sportalo prokomentirao je Mile Pavelić.

Teško izborena tri boda na vrućem gostovanju. Dečki su se lavovski borili i zasluženo odnijeli bodove u Zagrađe. Sada smo i službeno potvrdili da smo odradili fenomenalan zimski prijelazni rok gdje su pojačanja odradila odličan posao na čelu s Eugenom Šarićem. Slijedi nam još jedno gostovanje, ponovno kod ekipe koja se bori za prvo mjesto, bez pola prve momčadi, ali nadam se da nećemo ići samo na izlet. – izjavio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

NK Omladinac (Čaglin) – NK Croatia (Mihaljevci) 3:0

Omladinac je na domaćem terenu uspio pobijediti trećeplasiranu momčad prvenstva, Croatiu iz Mihaljevaca. Svi pogotci postignuti su u drugom dijelu, dvostruki strijelac za domaćina bio je Miroslav Lujić u 53′ i 90′, dok je Mario Žegrec pogodak postigao u 63′.

Čestitke prije svega gospodinu Demšeu i njegovoj gospođi na rođenju sina. Utakmica u kojoj su mogli uživati svi prisutni gledatelji, povratak Miroslava Lujića nakon individualnih treninga se osjetio gdje je bio isti prevaga. Po prvi puta bez slabog mjesta u ekipi, a pogotovo novi dečki koji su došli i uklopili se. Čak sam i primijetio službenu osobu koja je snimala našu igru za sljedeće kolo gdje gostujemo u Rajsavcu. Čestitke svim akterima na utakmici. – izjavio je trener domaćina Tomislav Topalović.

– Potpuno zaslužena pobjeda Omladinca. Nismo dobro ušli u prvenstvo, nadam se da ćemo početi ozbiljnije shvatiti obveze i trenirati bolje te u nastavku prvenstva pokušati izvući najbolje od svakog igrača i da ćemo biti konkurentni za sam vrh tablice. – prokomentirao je trener Mihaljevaca, Goran Vrgoč.

NK Slaven (Gradac) – NK Dinamo (Rajsavac) 1:2

Dinamo Rajsavac se uspio osvetiti Slavenu za prošlotjedni poraz u kupu. Mreže su mirovale u prvom poluvremenu, ali drugo poluvrijeme započinje u potpuno drugačijem ritmu. Gosti iz Rajsavca dolaze u vodstvo pogotkom Filipa Martinovića u 47′, a samo minutu nakon Marko Grubešić autogolom poravnava rezultat. Konačni rezultat i pobjedu gostima donosi Željko Parobek zgoditkom u 87′.

-Na teškom terenu protiv poznatog protivnika od prije sedam dana iz kupa znali smo da nas čeka tvrd i borben protivnik. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice da u utakmicu uđemo borbeno, odgovorno i cijelu utakmicu držimo raspored svih devedeset minuta što se i odrazilo na rezultat. Sve u svemu jedna dobra i gledljiva utakmica u kojoj je brojna publika mogla uživati. Čestitke svim akterima i zahvala domaćinu na gostoprimstvu i druženju poslije utakmice. – izjavio je trener gostiju, Krešimir Miškulin.

NK Mladost (Pavlovci) – HNK Graševina (Vetovo) 2:0

U derbiju začelja Mladost je uspjela pobijediti Graševinu na domaćem terenu. Pogotke za domaćine postigli su Robert Kovačević u 22′ te Tomislav Vinković u 93′. Susret je obilježio poveći broj žutih kartona, a Branko Šaur je i pocrvenio u 85′.

Nakon teških priprema, napokon smo odigrali utakmicu koju smo iščekivali te zasluženo pobijedili. Sada se okrećemo treninzima i sljedećem protivniku u nadi za novim bodovima. – izjavio je nakon utakmice kapetan momčadi Mladosti Nikola Đak.

Kako sam i mislio, početak prvenstva, teška utakmica s dosta nervoze. Krenuli smo dobro bili smo nešto bolji, ali nismo bili konkretni. Pri završetku poluvremena dobivamo gol iz greške. Drugo poluvrijeme izlazimo odlučni izjednačiti, ali nismo uspjeli nije nas nagradila sreća. Moram čestitati domaćinu na pobjedi, a mojim dečkima čestitati na borbi kojom su pokazali kako se bori za klub koji voliš. Danas nismo nagrađeni, ali siguran sam da s ovakvom borbom bit će i bodova. Bravo dečki idemo se spremati za sljedeću utakmicu. – rekao je trener Graševine Dario Pažin.

NK Hrvatski Dragovoljac (Drenovac) – NK BSK Buk 2:2

Susret u Drenovcu imao je dva potpuno različita poluvremena, domaćini su odlično otvorili susret s dva pogotka u prvih 15 minuta, dok su se gosti uspjeli vratiti pred kraj prvog dijela. Pogotke za Dragovoljac postigli su Matej Babić u 4′ te Gabriel Marčinović u 14′, za goste oba pogotka postigao je prekaljeni Josip Jakovljević u 34′ i 40′ susreta. U drugom poluvremenu mreže su mirovale te je susret završio 2:2.

Imamo odličan ulazak u utakmicu gdje golovima Babića i Marčinovića u 15 minuti vodimo 2:0. U završnici prvog poluvremena gosti koriste naše greške i vraćaju utakmicu u egal što se i pokazalo konačnim rezultatom. Imali smo 2:0 i malo smo olako to ispustili i ostaje žal za sva tri boda. Gostima čestitke i sretno dalje. Čestitke i mojim momcima na dobroj utakmici i okrećemo se sljedećoj utakmici gdje ćemo tražiti tri boda! – izjavio je trener domaćina Ante Obućina.

Prve utakmice uvijek budu najteže to se pokazalo i danas. Loš ulazak u utakmicu je rezultirao time da smo odmah gubili 2:0, sva sreća brzo smo se snašli i vratili iz minusa i poravnali do kraja prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme nekako naše stihijski sve nešto drugi će za mene napraviti, a ustvari moramo svi zapeti da bi došli do rezultata. Imali jesmo par šansi u drugom dijelu ali sve u svemu možda i najrealniji rezultat. Čestitam kolegi Obućini na utakmici i želim mu sreću u nastavku prvenstva. – prokomentirao je trener/igrač Josip Jakovljević.

U 15. kolu, u subotu, 16. 03. 2024. u 15,30 sati sastaju se Dobrovac - Slaven i Dinamo - Omladinac dok će u nedjelju, 17. 03. 2024. u 15,30 sati igrati Croatia - Graničar, Hrvatski dragovoljac - Kaptol, BSK Buk - Mladost i Graševina - Kuzmica. 

sportalo.hr

Pročitano 184 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 12 Ožujak 2024 11:45