Srijeda, 13 Ožujak 2024 19:24

Položen kamen temeljac za izgradnju zapadne tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija

POŽEGA - Svečano je položen kamen temeljac za izgradnju zapadne tribine na igralištu nogometnog kluba Slavonija. Radovi su vrijedni 3,75 milijuna eura, a izvodi ih tvrtka Presoflex beton d.o.o. Požega. Zapadna tribina će imati 610 sjedećih mjesta, uključujući 98 mjesta u svečanoj loži. Uz novu zgradu zapadne tribine, u planu je izgradnja novog glavnog terena i istočne tribine te povezivanje pješačkim mostom oba nasipa rijeke Orljave.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, požeško-slavonska županica Antonija JoziĆ, gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić sa suradnicima, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom savezu Hrvoje Balen, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije Vlado Drkulec, dopredsjednik Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije i predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Tomislav Čabraja, predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović, gradonačelnici s područja Požeško-slavonske županije te predstavnici odgojnog, sportskog, kulturnog, društvenog i gospodarskog života grada Požege.

Predsjednik Nogometnog kluba Slavonija, Tomislav Čabraja zahvalio se Hrvatskom nogometnog savezu koji je pomogao u prvoj fazi projekta te se zahvalio Gradu Požegi na svim ulaganjima u sport na području grada.

U ime Grada Požege svoje zadovoljstvo provedbom ovog dugo iščekivanog projekta izrazio je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić. - Ovdje će biti primjereni uvjeti za razvoj nogometa kao najprestižnijeg sporta, ne samo u Požegi nego i u cijelo Hrvatskoj. Nastojat ćemo izgraditi taj stadion, koji je možda u hrvatskim okvirima relativno mali, ali legendarna Hrvatska nogometna reprezentacija svoje najbolje igrače dobiva uglavnom s ovakvih stadiona diljem Hrvatske. Da nema ovakvih stadiona, ne bi vjerojatno nogometni sport u Hrvatskoj došao na tako visoke grane u svjetskim razmjerima. Veselimo se ovim radovima koji su započeli na samom početku ove godine, koje namjeravamo završiti do kraja godine, da se ovdje mogu održavati natjecanja i naravno nakon toga završiti ono što eventualno ostane. Od samog početka pratimo radove i veselimo se da to sve skupa dobro izgleda. Zato danas mogu reći da ovim polaganjem temeljnog kamena zapravo i javnosti, koju do sada baš o tome nismo obavještavali, danas šaljemo poruku da se ovdje gradi stadion, kako će mladi ljudi koji će ovdje odrastati, što je nama zapravo i cilj, odrastau na sportskim terenima, a ne uz mobitele i na ulici. Stadion će do kraja godine će biti svima na raspolaganju i na upotrebi.“ – rekao je gradonačelnik.

U ime Požeško-slavonske županije nazočne je pozdravila županica Antonija Jozić - Svjedočimo danas velikom događaju kojega su sanjale brojne sportske generacije prije nas i ovom prilikom vama gradonačelniče, cijeloj gradskoj upravi i naravno Nogometnom klubu Slavonija čestitam na ovom velikom koraku, na ovoj velikoj hrabrosti jer znamo da je Grad Požega - grad sporta. Velika ulaganja u sportsku infrastrukturu bila su i u proteklim godinama, velika će biti i u budućem periodu jer je najavljena i izgradnja atletskog stadiona koji će biti prvi takav u Požeško-slavonskoj županiji, najavljuju se i izgradnje novih sportskih dvorana, ne samo na području Požege, nego i diljem županije i na tome iskrene čestitke svima koji na bilo koji način pridonose da i cijela županija i Grad Požega budu županija i grad sporta. – poručila je Jozić.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić iskazao je zadovoljstvo inicijativom Grada Požege da ulaže u sportsku infrastrukturu, poslavši poruku da su na području Slavonije rođeni veliki nogometaši. - U više navrata sam s gradonačelnikom razgovarao i kada je najavio, nisam niti sumnjamo da će krenuti u ovu investiciju poznajući njega još od prijašnjih dana, a poglavito zato što voli sport i voli nogomet. Od prvog trenutka kada sam postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza istaknuo sam posebne odnose saveza s gradonačelnicima, načelnicima i županima i bez njihove podrške i ulaganja nećemo imati bolju infrastrukturu. Pokazatelj toga je da se u protekle u dvije, tri godine infrastruktura poboljšava na području Republike Hrvatske. Područje Slavonije je uistinu iznjedrilo brojne velike nogometaše i vjerujem da će u budućnosti ovdje nicati novi veliki igrači koji će igrati u hrvatskim i stranim klubovima i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. – rekao je Kustić.

Podsjetimo, u veljači prošle godine završeni su radovi na uređenju terena s umjetnom travom NK Slavonije. Grad Požega financirao je pripremne radove za izgradnju nogometnog igrališta dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza. Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 2,2 milijuna kuna.

U zapisu povelje koja je ugrađena u kamen temeljac zapisano je:

U povodu polaganja temeljnog kamena zapadne tribine stadiona nogometnog kluba „Slavonija“ za vječni spomen položena je ova

Povelja

Izgradnja nove zapadne tribine stadiona nogometnog kluba „Slavonija“ počela je 2024. godine, a završetkom ovoga projekta značajno će se podići kvaliteta organizacije sportskih aktivnosti mladih u gradu Požegi.

 

(pozega.hr)

Pročitano 274 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Ožujak 2024 06:40