Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:07

Domaći remi Croatie protiv Graničara (Zagrađe) u 15. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 15. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu je Dobrovac na domaćem terenu svladao Gradac, a Rajsavac i Čaglin su remizirali. Nedjeljne susrete je obilježila golijada svugdje osim u Drenovcu, gdje su domaći Hrvatski Dragovoljac i Kaptol remizirali bez pogodaka. Buk se osvetio Mladosti za kup, Graševina je pobijedila Kuzmicu, a u derbiju kola Graničar Zagrađe je u Mihaljevcima izvuklo bod u zadnjim minutama susreta.

HNK Dobrovac – NK Slaven Gradac 4:1

U Dobrovcu je gostovao Slaven iz Gradca. Brzo su domaćini uspostavili inicijativu na terenu te poveli s dva pogotka Borisa Prohaske. Prvi je postigao u 6′ a drugi u 26′. Nadu Gradcu prije poluvremena vratio je Marko Stanić, pogotkom u 39′. U drugom poluvremenu Matej Nemeth povisuje vodstvo domaćina u 54′, a pobjedu je potvrdio Stjepan Petrović u 90+2′.

- Odlična utakmica s obje strane koja je ovim putem otišla na našu stranu. Prvo poluvrijeme smo bili puno bolja ekipa i imali inicijativu što smo i potvrdili s dvaju prekrasna golo našeg najboljeg igrača u ovoj utakmici Borisa Prohaske koji ih je postigao maestralno. Nakon toga sami sebi to jest gostima poklanjamo gol i vraćamo ih u igru. Drugo poluvrijeme odlični gosti stišću, ali se mi dobro branimo i iz dvije vrhunske kontre dolazimo do konačnih 4:1 pogodcima sjajnog Nemetha i vrhunskog Petrovića. Zahvalio bi se na fer i korektnoj gostujućoj ekipi koja je pokazala da se radi o jednoj izvrsnoj ekipi koja će biti kamen spoticanja mnogima i mislim da ne zaslužuju trenutno mjesto na tablici na kojoj jesu po prikazanoj igri od jučer. Ja ne mogu, a da ne budem sretan i ponosan na svoje dečke jer su odigrali jako dobro, dali zadnji atom snage i pristupom pokazali da nisu slučajno tu gdje jesmo. Hvala im na tome ali ovo im je nagrada i zasluge za sve ono što rade za klub i grb koji nose. Mi se sad okrećemo treninzima i pripremama za sljedećem kolu. Samo Zig-Zag. Izjavio je trener Dobrovca, Tomislav Kužilek

NK Dinamo Rajsavac – NK Omladinac Čaglin 1:1

Izjednačeni susret u Rajsavcu, kako se i u najavi očekivao. Obje momčadi su u susret ušle opreznije sa željom da ne budu poražene. Tvrda i borbena utakmica kroz cijeli svih 90′, a mreže su se tek zatresle u drugom poluvremenu. Domaćin je poveo u 64′ preko Željka Parobeka, dok su gosti brzo izjednačili preko Vedrana Demše koji je poentirao u 70′.

- Prvo poluvrijeme je proteklo u tvrdoj i borbenoj utakmici s malo izraziti šansi za postizanje gola i s jedne i druge strane. Ako to mogu treneri prve HNL onda ću si dat i ja to pravo i optužiti za to nove lopte koje su definitivno bile problem i jednoj i drugoj ekipi. Ipak drugo poluvrijeme nešto bolje sto govori i rezultat koji je na kraju i realan. Zadovoljan sam pristupom i karakterom svoje ekipe mada smo imali dosta grešaka u obrani sto nas je i koštalo crvenog kartona golmana Majetića. Čestitke svim sudionicima utakmice, gostima puno sreće u nastavku a mi se okrećemo sljedećoj utakmici. Krešimir Miškulin, trener Dinama.

- Cilj današnje utakmice bio je vratiti se u Čaglin neporažen, te smo u tome i uspjeli. Prava prvenstvena utakmica gdje domaćin ima više posjed lopte, a mi smo složili koju šansu više. Nakon lošeg ulaska u drugo poluvrijeme gubimo, ali smo se uspjeli vratiti kvalitetom Lujića i Demše. Čestitam domaćinu na fer utakmici i gostoprimstvu gdje se uvijek osjećamo ugodno. Želim im sreću u nastavku prvenstva. Mi se okrećemo treninzima i novom kolu. Izjavio je trener gostiju, Tomislav Topalović

NK Hrvatski Dragovoljac (D) – NK Kaptol 0:0

U Brodskom Drenovcu bez pogodaka prošao je susret između domaćeg Hrvatskog Dragovoljca i gostiju iz Kaptola. Kaptolčani su imali nekoliko prilika iz kojih su mogli povesti te odvesti susret, ali nisu uspjeli realizirati. Domaćinu je dosta izostanaka poremetilo koncepciju igre, ali unatoč tome sretni su s bodom iz ovog susreta.

- Danas smo imali dosta izostanak iz raznih razloga tako da moramo biti zadovoljni s osvojenim bodom. Gosti su pokazali da su dobra ekipa, korektna i sretno im dalje. Čestitke moji momcima na trudu, zalaganju i na osvojenom bodu! Imamo pet neriješenih utakmica u nizu, za nedjelju ćemo sigurno biti kompletniji i nadamo se dobrom rezultatu! Pohvale i sudačkoj trojci na kvalitetnom suđenju! Trener domaćina, Ante Obućina.

- Danas smo odigrali jednu dobru utakmicu gdje smo bili bolji no izostala je realizacija. Šteta što nismo uzeli sva 3 boda jer smo ih danas zaslužili. Evidentan pomak u igri naspram prve utakmice. Idemo dalje negdje će nam se vratiti. Čestitam svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju. Trener Kaptola, Mile Pavelić.

NK BSK Buk – NK Mladost Pavlovci 4:0

Bučani su se na domaćem terenu osvetili Mladosti za izbacivanje iz kupa. Lider županijske lige je u 15. kolu ugostio posljednju Mladost koja ih je nedavno izbacila iz 1/16 kupa. Trostruki strijelac za domaćine bio je Josip Jakovljević, pogocima u 29′,44′ i 76′, a posljednji pogodak susreta postigao je Ivan Buturac u 79′.

- Puno mirniji ulazak utakmicu, nismo nigdje forsirali i radili neke bezvezne greške, čekali smo svoju priliku znali smo da se negdje mora otvoriti. Nakon vodstva bili smo još koncentriraniji nismo nikud žurili. Na kraju zaslužena pobjeda mojih dečki, jedna jako dobra utakmica gdje smo pokazali da znamo i strpljivo igrati. Čestitam svojim igračima na pobjedi, a velikom treneru i prijatelju Milanu Tomljenović želim sreću u nastavku prvenstva. Izjavio je trostruku strijelac, Josip Jakovljević

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi,jednostavno nismo bili pravi,osjetili su se izostanci.Mi se okrećemo sljedećim protivnicima u potrazi za novim bodovima.Pohvalio bih mladog sudca na odlično odsuđenoj utakmici. Prokomentirao je Bruno Kićan iz Pavlovaca.

HNK Graševina – NK Kuzmica 3:2

Kao i susret Buka i Pavlovaca, susret Graševine i Kuzmice bio je repriza dvoboja iz Županijskog kupa. Pobjeda Graševine na penale mogla je najaviti izjednačeni susret ovog vikenda u Vetovu, kako je i bilo. Domaćin je bolje započeo susret te su poveli u 20′ preko Drage Markovića te se s tim rezultatom otišlo i na poluvrijeme. Gosti izjednačuju preko Patricka Poka u 58′, dok su se domaćini brzo vratili u vodstvo preko Petra Pažina pogotkom u 66′ i Mirka Solde u 70′. Konačni rezultat postavlja Pok s drugim pogotkom na susretu u 86′.

- Čvrsta utakmica gosti raspoloženi za igru i u prvim minutama bolji. Ipak smo uspjeli preuzeti kontrolu nad utakmicom i povesti. Sve do 35 min kada ostajemo bez igrača zbog crvenog kartona. Gosti nas stišću, ali uspjeli smo završiti poluvrijeme sa vodstvom. Drugo poluvrijeme izlazimo jači, čvršći, ali ipak gosti zabijaju za 1:1. Tu smo pokazali kako se bori i sa igračem manje zabijamo 2 gola. Moram pohvaliti suđenje,koje je na današnjoj utakmici bilo na zavidnoj razini. Čestitam svojim dečkima na trudu, volji i motivu nakon prošle utakmice su se vratili na najbolji način, a gostima čestitke na fer I korektnoj utakmici. Izjavio je trener Graševine, Dario Pažin.

- Čestitke domaćinu na tri boda. Okrećemo se novom tjednu, treninzima i pokušat ćemo otkinuti bodove jesenskom prvaku. Trener Kuzmice, Tomislav Banožić

NK Croatia Mihaljevci – NK Graničar Zagrađe 3:3

Derbi kola u Mihaljevcima nije razočarao, domaćin je imao susret u svojim rukama do samog kraja susreta, ali Zagrađani se nisu predavali te su do boda došli u sudačkoj nadoknadi. Mihaljevci su odlično otvorili susret te poveli u 16′ preko Nikole Miholića. Marko Kelemen je izjednačio u 24′, a domaćinu vodstvo vraća Matej Poljaković u 28′, s kojim se i rezultatom ošlo na poluvrijeme. Josip Škoda je povećao vodstvo Croatie na 3:1 u 69′, a pred sami kraj kada se očekivalo da bodovi ostaju u Mihaljevcima, Zagrađani se bude. Bojan Crepulja smanjuje rezultat na 3:2 u 88′, a Marko Kelemen sa svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 3:3 u sudačkoj nadoknadi.

- Čestitam svojoj ekipi na 91 minute utakmice,a ostatak ekipi Zagrada. Nismo znali utakmicu privesti kraju i čestitam ekipi Zagrada na zasluženom bodu. Idemo dalje. Izjavio je trener domaćina, Goran Vrgoč.

- Nikad slađi bod. Bez A. Srdarevića, V. Ančurovskog, D. Ilića i E. Sarića došli smo u goste kod prošlogodišnjeg prvaka. Prvo poluvrijeme smo jedva preživjeli, drugo smo se preorganizirali i nametnuli svoj ritam. Suđenje na nivo prve HNL savršeno, kapa do poda. Okrećemo se sljedećem kolu gdje se napokon vraćamo na svoj Glivnjak, ali dolazi nam ekipa koja nam uopće ne leži i to je naša crna macka, nadam se da ćemo kapitalizirati ova četiri osvojena boda u gostima. Izjavio je trener Graničara, Marko Krmpotić

Rezultati 15. kola : Dobrovac - Slaven 4:1, Dinamo - Omladinac 1:1, Croatia - Graničar 3:3, Hrvatski dragovoljac - Kaptol 0:0, BSK Buk - Mladost 4:0, Graševina - Kuzmica 3:2.

U 16. kolu, u nedjelju, 24. 03. 2024. s početkom u 15,30 sati sastaju se Kaptol - Croatia, Graničar - Dinamo, Omladinac - Dobrovac, Slaven - Graševina, Kuzmica - BSK Buk i Mladost - Hrvatski dragovoljac. 

 

sportalo.hr 

Pročitano 284 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:50