Ponedjeljak, 25 Ožujak 2024 19:45

Croatia (Mihaljevci) odigrala neodlučeno na gostovanju kod Kaptola u 16. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrani su susreti 16. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško – slavonske. Kolo su obilježila tri remija, golijada u Zagrađu te gostujuće pobjede lidera, Buka i Dobrovca.

NK Kuzmica – NK BSK Buk 0:1

Pod reflektorima u Kuzmici, gledatelji su mogli uživati u napetom susretu između domaćina i vodeće momčadi prvenstva. Gosti su poveli u ranom dijelu utakmice preko Ivana Buturca u 22′. Nakon tog pogotka igrao se veoma izjednačen susret u kojem su obje momčadi imali dobre prilike iz kojih su mogli postići pogodak, ali mreže su mirovale. Domaćin se nije predao do samog kraja utakmice kada su i uspjeli izboriti jedanaesterac u svoju korist, ali ga nisu iskoristili.

- Čestitao bih prvo mojim dečkima na odličnoj utakmici, glavu gore, igramo dalje. Na kraju smo imali priliku izjednačiti, no promašili smo u 95.minuti jedanaesterac. Gosti sretno i spretno odnose 3 boda, ne mogu reci nezasluženo, vidi se zašto su prvi na tablici. No smatram isto tako da smo zaslužili makar bod. Mislim da su gledatelji jučer bili zadovoljni, visoka razina igre, puno prilika na obje strane, no da bi ovakve utakmice bile istinska uživancija, potrebno je podići i ostale segmente nogometne igre na veći nivo. Mi smo znali da će biti teško, kao sto će biti teška i polusezona, no ne predajemo se. Mom prijatelju Josipu i njegovoj ekipi čestitke i puno sreće u nastavku prvenstva. Hvala i upravi koja podržava i mene i igrače u ovoj ne bas bajnoj situaciji za nas. - trener domaće momčadi, Tomislav Banožić

- Pribojavali smo se ove utakmice, jer smo znali da ekipa Kuzmice kad se okupi je jako dobra ekipa i nikako im nije mjesto tu gdje jesu. Bilo je šansi i na jednoj i drugoj strani dosta koje se nisu iskoristile i na kraju su domaći imali i penal u 90 min ali na našu sreću nisu zabili. Možda na kraju smo i za taj gol bili bolji po šansama. Uglavnom jedna dobra utakmica gdje su najbitnija naša tri boda, moram spomenuti, a vjerojatno Ce se i složiti kolega Banožić da nekim akterima utakmice definitivno nije mjesto u nogometu. Ekipi Kuzmice i prijatelju Tomislavu puno sreće u nastavku prvenstva, mojim dečkima čestitke na pobjedi i borbi do kraja -. trener momčadi Buka, Josip Jakovljević

NK Kaptol – NK Croatia Mihaljevci 1:1

Odličan i izjednačen susret s prilikama s obje strane mogli su gledatelji ispratiti u Kaptolu gdje je gostovala Croatia iz Mihaljevaca. Sam pogled na tablicu mogao je najaviti o kakvom će se susretu raditi, obje momčadi imaju identičan omjer u prvenstvu pa tako i broj bodova te je možda i remi bio „najpošteniji“ rezultat.

Domaćin je bolje otvorio susret te su poveli u 10′ preko Pavla Pranjića. Kada su se već svi pripremili za poluvrijeme s vodstvom domaćina, Matej Poljaković je imao drugačije planove te je postigao pogodak u sudačkoj nadoknadi. Nakon toga u drugom poluvremenu su mreže mirova pa je tako i susret završio s 1:1.

- Mislim da je krajnji rezultat realan. I mi i Mihaljevci smo imali svoje šanse koje nismo iskoristili. Utakmica je bila pravi derbi. Čestitam svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju. - prokomentirao je trener Kaptola, Mile Pavelić

- Prava nogometna atmosfera. Rezultat realan.moglo je otići na obje strane sve. Sucima malo otežano suđenje ,ali ipak sve OK.idemo dalje. - Izjavio je gostujući trener, Goran Vrgoč.

NK Graničar Zagrađe – NK Dinamo Rajsavac 4:2

Domaća momčad Graničara odlično je otvorila susret te su brzo poveli s dva gola Mirka Bošnjaka, u 12′ i 23′. Još jedno povećanje vodstva, domaćinu donosi Marko Kelemen u 40′, a kad su već domaći mislili kako će lako na poluvrijeme, planove im je pomrsio Luka Pavlović koji je smanjio vodstvo u 44′.

Nakon poluvremena gosti izlaze raspoloženiji za igru te stvaraju nekoliko šansi, ali umjesto preokreta, gosti su ostali bez igrača manje nakon direktnog crvenog kartona koji je zaslužio Rafael Penava. Nakon toga Vedran Zirdum je siguran iz kaznenog udarca čime odvodi domaćina na tri pogotka prednosti. Utješni pogodak za goste postiže Patrik Puklavac u 77′.

- Vrlo teška utakmica protiv vrlo, vrlo dobrog protivnika. Krenuli smo dobro, imali smo 3:0 već sredinom prvog dijelu, ali primili smo pogodak na samom kraju istog tog poluvremena i tu su gosti ostali živi te osjetili da bi se mogli vratit. Drugo poluvrijeme gosti ostaju s igračem manje, ali ni tad se ne predaju te štoviše još vise dižu intenzitet i stavljaju nas na velike muke. Na kraju bi rekao ipak zaslužena tri boda. Pohvalio bi glavnog sudca koji je vrlo mlad, ali izrazito talentiran za ovaj posao, razumije igru, osjećaj za igru, prostor svaka cast. Mi se okrećemo dalekom gostovanju u Dobrovac koji je favorit u toj utakmici i nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor. - izjavio je domaći trener, Marko Krmpotić.

- Nikad lošiji ulazak u utakmicu i puno individualnih pogrešaka u našem zadnjem redu rezultiralo je velikim zaostatkom do poluvremena. Ipak na poluvremenu uspijevamo posložiti se i s dvije izmjene bolje ući u nastavak te složiti par izglednih prigoda koje smo naravno promašili. Na kraju i s igračem manje smo utakmicu do kraja držali u neizvjesnosti sa stalnim pritiskom na zadnju liniju domaćina. Dakako ovim ne želim umanjiti vrijednost i pobjedu domaćina nego im čestitati i zaželjeti sreću u nastavku. Zahvala na domaćinstvu i druženju poslije utakmice. - gostujući trener, Krešimir Miškulin.

NK Omladinac Čaglin – HNK Dobrovac 0:3

Dobrovac protutnjao kroz Čaglin, iako to tijek rezultata ne govori, gosti su dominirali cijelim susretom te zasluženo odnose sva tri boda s najdužeg gostovanja županijske lige. Za goste prvi pogodak postigao je Željko Popović u 40′. Unatoč dominaciji u igri gostiju, mreže su mirovale sve do 84′ kada je domaća obrana popustila te Vjekoslav Benković povećava vodstvo Dobrovčana. Konačni rezultat, svojim drugim pogotkom postavlja Popović u 88′.

- Danas smo se namjerili na boljeg protivnika koji nas je u svim segmentima igre nadigrao. Mi smo imali premalo raspoloženih za današnju utakmicu. Čestitam gostima i sretno im a nama ne preostaje ništa drugo nego borba za svaki bod. - prokomentirao je domaći trener Tomislav Topalović.

- Mislim da smo danas bili puno bolja ekipa od prve do zadnje minute. Znali smo da nas čeka jako teški protivnik i utakmica. Tako smo se pripremili i odradili smo to fenomenalno, mislim da smo pokazali da smo odlična ekipa s karakterom i to smo ovom pobjedom pokazali. Gostima čestitam na fer i korektnoj igri, a svojim dečkima želim samo reci da sam ponosan na njih. Večeras ćemo proslaviti a zatim se pripremati za sljedeće kolo.  - trener gostujuće momčadi, Tomislav Kužilek

NK Slaven Gradac – HNK Graševina 1:1

Derbi donjeg dijela tablice između devetoplasiranog Slavena i desete Graševine prošao je bez pobjednika. Gradac je imao inicijativu u prvom dijelu te su stvorili nekoliko šansi, ali nisu uspjeli postići pogodak. Svoju bolju igru u terenu Slaven je uspio iskoristiti preko brzonogog Daria Starčevića koji je postigao pogodak u 72′. Ipak, pred sami kraj susreta, Graševina je uspjela izjednačiti i to preko iskusnog Deana Pavića koji se postigao pogodak u 85′.

- Znali smo da nas očekuje teška utakmica, kod odličnog domaćina, ali ponavljam naša svaka utakmica ove sezona je biti ili ne bit. Moji dečki su malo slabije ušli u utakmicu, domaćin to nije iskoristio i uspostavili smo ravnotežu. Dobivamo jeftino gol iz greške, ali nakon toga mijenjamo formaciju i to nam se isplatilo pred kraj. Moram čestitati dečkima na iznimnom trudu i volji koju su pokazali danas unatoč nedostatku nekoliko stožernih igrača. Nama je danas bod kao i tri. Hvala domaćinu na fer i korektnoj utakmici. Moram spomenuti i odlično suđenje. -  izjavio je Dario Pažin, trener HNK Graševina.

NK Mladost Pavlovci – NK Hrvatski Dragovoljac 1:1

Dragovoljac je na gostovanju u Pavlovcima nastavio svoj zanimljiv niz neriješenih rezultata koji je sad dosegnuo brojku šest. Domaćin se nalazi u teškoj situaciji na dnu te im je svaka utakmica „kvalifikacijska“. Do poluvremena mreže su mirovale, a ključni trenuci susreta odvili su se u rasponu od tri minute, između 52′ i 55′. Gosti su poveli preko Josipa Brkića, da bi Matej Markanjević poravnao rezultat. Nakon toga mreže su mirovale i Drenovljani su ponovo odigrali susret u kojem su podijelili bodove.

- U jednoj borbenoj utakmici, podjela bodova najpravednija, suđenje na vrhunskom nivou. Kratko je prokomentirao domaći trener -  Milan Tomljenović.

- Došli smo danas po pozitivan rezultat u Pavlovce i to smo ostvarili. Tražili smo danas tri boda, osvojili smo bod i ostavili domaćina na istoj bodovnom razlici i zbog toga moramo biti zadovoljni. Domaćinu hvala na korektnosti i na večeri što su nam pripremili, također pohvale i sucima na korektnom suđenju! Čestitke mojim momcima na dobroj utakmici i pozdrav našem vrataru Gaći, brz oporavak i dana se vrati među vratnice! - prokomentirao je trener Dragovoljca, Ante Obućina.

Sve utakmice 17. kola igrat će se u subotu, 30. 03. 2024. s početkom u 16,00 sati. Sastaju se Dinamo - Croatia, Mladost - Kaptol, Hrvatski dragovoljac - Kuzmica, BSK Buk - Slaven, Graševina - Omladinac i Dobrovac - Graničar. 

 

sportalo.hr

Pročitano 196 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Ožujak 2024 09:52