Ponedjeljak, 25 Ožujak 2024 19:57

U 16. kolu MŽNL Požega poražena kod Vinogorca, Dinamo (Vidovci) pobijedio Omladinac u Gornjoj Vrbi

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 16. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Vinogorac je bio uvjerljiv na domaćem terenu protiv Požege, Slavonac u derbiju kola slavio u Lipiku dok je Jakšić nadigrao lidere prvenstva na domaćem terenu.

NK Vinogorac – NK Požega 5:0

Vinogorac je od samog starta utakmice uništio svaku nadu Požege za ikakvim čudom. Antonio Svrzlić je odlično otvorio susret pogotkom u drugoj minuti susreta, a Karlo Ivanagić je već u 8′ povisio na 2:0. Do kraja poluvremena Vinogorac je u potpunosti riješio susret s tri pogotka u mreži gostiju. Matej Pavković je zabio u 24′ dok je konačni rezultat do poluvremena postavio Josip Mijić s dva pogotka u 34′ i 43′. U drugom poluvremenu domaći je trener dao priliku mladim igračima te su mreže mirovale do kraja susreta. Dočekali smo kući Pozegu koja na tablici stoji na dnu, ali nismo se dali iznenaditi i opustiti .

Već u prvoj minuti utakmice Ivanagić najavljuje svoju dobru utakmici i solo prodorom uz liniju polazi igrača i ubacuje za Svrzlića koji zabija za 1:0. Skraćeni udarac ubacuje Brnjić, a Ivanagic upisuje pogodak za 2:0. Povratna lopta iz kornera za kapetana Jelica na današnjoj utakmici koji s 20 metara pogađa gredu, a odbijanac Pajkovic pretvara u vodstvo 3:0. Priča stara strijelac novi, Ivanagić prolazi po strani tri igrača te ubacuje za Mijica koji s lakoćom matira golmana za 4:0. Za 5:0 isti scenarij, Ivanagić asistent, Mijic egzekutor za 5:0.

- Gostima puno sreće u nastavku pohvale našim navijačima i mladim kategorijama koji su nas navijanjem pratili 90 minuta. Suđenje odlično bez zamjerki.  - izjavio je Mario Čubel iz Vinogorcu.

- Čestitke domaćinu, jednostavno su u ovom trenutku puno bolja momčad od nas, mi se okrećemo sljedećem protivniku koji je alpari nama i kojeg moramo dobit ako se čemu nadamo u borbi za opstanak.  - izjavio je trener Požege, Marijan Bakula

NK Lipik 1925 – NK Slavonac Nova Kapela 0:3

U derbiju kola Slavonac je na gostujućem terenu pobijedio Lipik te zasjeo na vrh tablice koji sada dijele s momčadima Hajduka i Vinogorca. Prvo poluvrijeme proteklo je u blagoj dominaciji Lipika koju nisu uspjeli realizirati. Nedugo nakon početka drugog dijela, ponajbolji igrač Lipika,

Tin Podunavac se ozlijedio te su nakon toga domaćini izgubili premoć u sredini terena. Nedugo nakon toga gosti dolaze do prvog pogotka u 64′ preko Hrvoja Mišića. Trener Čerti u 73′ uvodi Vladu Lasića koji postiže pogodak za goste nakon samo tri minute igre, u 76′. Konačni rezultat postavlja Petar Mulc u 88′.

- Prvo čestitke gostima na zasluženoj pobjedi, danas su nas dobili na iskustvo, premda konačni rezultat po mom mišljenju je malo i previsok. Na kraju susreta smo se totalno otvorilo što su oni znalački iskoristili kroz kontre. Mislim da nas je ozljeda Podunavca dosta poremetila, te smo bili prisiljeni raditi promjenu formacije i način igre što je gostima dalo ipak malo više prostora u sredini terena. Mojim momcima nemam što zamjeriti, dali su svoj maksimum u ovom trenutku. Mi se moramo sad što prije resetirati i pokušati donijeti bodove iz Oprisavaca. Na kraju moram pohvaliti i suce koji su bili na nivou derbija. - prokomentirao je trener Lipika, Krešo Posedi.

- Odigrali smo taktički jako dobru utakmicu protiv raspoloženog i rastrčanog domaćina gdje smo im u prvom poluvremenu prepustili terensku inicijativu te im prijetili iz kontri. U drugom poluvremenu naša fizička sprema dolazi do izražaja, preuzeli smo posjed, podigli razinu trke i agresivnosti te zabili tri gola. Čestitam mojim dečkima na odlično odrađenoj utakmici. Veseli činjenica da treću utakmicu zaredom završavamo bez primljenog gola za što velike zasluge pripadaju našem odličnom vrataru Leistu. Lipiku želim puno sreće u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo pripremi za sljedeću utakmicu u koju puni samopouzdanja idemo po nova tri boda. - izjavio je trener Slavonca, Vjekoslav Čerti

NK Papuk Velika – NK Mladost Sibinj 1:0

Susret između Papuka i Mladosti obilježila je dominacija domaćina koji su većinu susreta napadali i stvarali šanse dok su se gosti iz Sibinja odlično taktički branili te su tako željeli doći do prijeko potrebnih bodova u borbi za opstanak. Pred kraj susreta Papuk je ipak uspio iskoristiti jednu priliku te pobijediti. Pogodak je u 81′ postigao Robert Bojić.

- Prvo čestitke ekipi iz Sibinja na odličnoj taktički utakmici dobro su se branili teško smo dolazili do šanse ali na kraju sreća prati hrabre čestitke i mojim dečkima koji su zaslužili tri boda. a ekipi Sibinja i treneru želim sreću dalje, danas je individualna kvaliteta Solića došla do izražaja. - prokomentirao je trener domaće momčadi, Dalibor Banović

- Malo nam je žao jer smo odgovornom igrom i htijenjem stvorili nekoliko izglednih prilika te smo barem jedan bod zaslužili. Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi kao i sucima na izvrsnoj izvedbi. Nadam se da će se taj trend i nastaviti, pogotovo jer sljedeću subotu imamo derbi začelja. Nažalost danas smo izgubili izuzetno važne igrače, ali pojedinci će u subotu morati pokazati da zaslužuju priliku u ovom rangu. - Robert Dujić, trener Mladosti Sibinj.

NK Sikirevci – NK Zadrugar 2:1

Lokalni derbi u Sikirevcima nije razočarao. Domaćin je bolje otvorio susret i otvorio preko Tomislava Glavačevića u 19′. Do povećanja vodstva dolaze na otvaranju drugog poluvremena u 49′, najstrožu kaznu iskoristio je kapetan domaćina, Valentin Šunić. Gosti su se u drugom dijelu poluvremena probudili te stvorili nekoliko šansi, a jednu od njih su i realizirali u 85′ preko Marka Kolesarića. No unatoč tome domaćin se uspio obraniti do kraja susreta te su tri boda ostala u Sikirevcima.

- Utakmica je opravdala epitet derbija, puno trke, borbe, prekršaja, većina toga se odvijala na sredini terena. Zabijamo iz prekida prvi gol, drugi odmah početkom drugog dijela, a za 2:1 primamo pred kraj utakmica i nakon čega je u naše redove ušla lagana nervoza, ali preživjeli smo i što je najbitnije uzeli tri boda. Mojim momcima velike čestitke na svemu prikazanom danas, a gostima sretno dalje. - prokomentirao je Mario Barišić iz Sikirevaca.

- Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi taman su bili bolji za taj jedan gol.Mi smo prvih 60 tak minuta prespavali i tek tada počeli igrati,ali za više od jednoga gola dati treba nam puno više od 30 zadnjih minuta igre. - prokomentirao je gostujući trener, Braslav Ostojić.

NK Omladinac Gornja Vrba – NK Dinamo Vidovci 0:2

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Gornjoj Vrbi između domaćeg Omladinca i gostiju iz Vidovaca. Prema samom pogledu na tablicu vidjelo se da se radi o dvije izjednačene ekipe, što su zbivanja na terenu i potvrdila. Borben susret s dosta prekida i tenzija s obje strane koji je na kraju otišao u korist gostiju. Pred kraj prvog poluvremena, Robert Gurdon postiže za vodstvo Dinama u 43′. Tin Kelebuda povisio je za goste u 70′, a do kraja susreta bilo je nekoliko prilika s obje strane od kojih je najbolju imao Jurjević s 11 metara u 80′ koji na žalost domaćina nije iskoristio.

- Danas jednostavno nismo bili pravi,promašili smo neke šanse i penal.Potpuno zaslužena pobjeda Dinama koji je više želio pobjedu i pokazao se kao jedna izvrsna ekipa te im ovim putem čestitam na pobjedi.  -kratko je prokomentirao trener Omladinca, Ivan Pavković.

- Od prve minute tvrda i muška igra domaćina.Kako bismo ostvarili rezultat morali smo odgovoriti jednakom mjerom.U taktičkom nadmetanju mi smo svoje prilike iskoristili ,domaćin nije. Čestitke našim dečkima na borbenosti koja je i rezultirala da tri boda odu u Vidovce.Sretno Omladincu dalje,a mi se okrećemo sljedećem kolu koje igramo na domaćem travnjaku sa sportskim prijateljima iz Jakšića. - trener Dinama, Mario Raguž.

NK Slobodnica – NK Psunj Sokol 2:4

Pravi derbi začelja u Slobodnici, gdje su obje momčadi dale sve od sebe kako bi osvojile bodove potrebne za odmicanje iz donjeg dijela tablice. Domaćini su odlično otvorili utakmicu pogotkom Sebastiana Lucića u 10′, s kojim se rezultatom otišlo i na poluvrijeme. Drugo poluvrijeme gosti iz Okučana puno bolje ulaze u susret i već su nakon šest minuta vodili u susretu.

Denis Hadžić smanjio je u 48′, a vodstvo gostima donosi Tin Gršić u 51′. Furiozni „kvarat“ drugog dijela zatvorio je Ivan Kovačević pogotkom u 59′. Nadu domaćoj ekipi u 69′ vraća Bojan Pećić nakon čega se i igra domaćina podigla, ali nisu uspjeli izjednačiti. Konačan rezultat i potvrdu pobjede u 90′ postavlja San Marko Klarić.

- Zaslužena pobjeda gostiju,bez 4 standardna igrača teško smo nešto mogli napravit, s obzirom na fond igrača. - trener domaćina, Boris Brica

- Utakmica koja je imala veliku važnost i za nas i za protivnika, što se moglo vidjeti tijekom cijele utakmice. Ušli smo malo nesigurno i nervozno u utakmicu, ali bez obzira na tu nervozu stvorili 3, 4 jako dobre prilike za postizanje pogotka. Ipak domaćini stižu prvi do gola i uz dosta nervoze sa strane moje ekipe odlazimo na odmor. U drugom poluvremenu ulazimo puno bolje u utakmicu i brzo s 3 postignuta gola u petnaestak minuta okrećemo utakmicu. Opet dopuštamo domaćoj ekipi da se vrati i postigne gol, te kod rezultata 3-2 za nas u 90′ postižemo gol i osvajamo apsolutno zaslužena 3 boda. Očekivao sam izuzetno tešku utakmicu i ovim putem još jednom čestitam svojim dečkima na borbi i na osvajanju vrlo bitna 3 boda za nas! Domaćoj ekipi želim svu sreću u nastavku prvenstva! - izjavio je nakon utakmice trener gostiju, Marko Musić

NK Jakšić – NK Hajduk Pakrac 4:0

Na Jajarama domaći Jakšić ugostio je jesenskog prvaka i lidera prvenstva te ih neugodno ispratio s četiri pogotka u mreži. Domaćin je odlično otvorio susret i postigao pogodak preko Marka Grbeša u 4′. Taj pogodak je dao krila Jakšiću te su nastavili čvrsto i agresivno igrati te su do poluvremena povisili vodstvo preko Matiasa Šulca. U drugo poluvrijeme domaćin nastavlja svoju odličnu igru, a Grbeš ponovno zabija na početku drugog dijela, u 50′. Konačan rezultat postavlja Matias Šulc svojim drugim pogotkom u 60′.

- Nakon što smo u prva dva kola pružili vrlo dobru igru ali vez realizacije danas nam se napokon sve vratilo. Od početka utakmice ušli smo čvrsto i agresivno te smo odmah dobru igru nagradili s pogotkom koji nam je dao vjetar u leđa. Te smo do kraja poluvremena dobro stajali u polju te smo iz jedne kontre otišli na dva pogotka prednosti na poluvrijeme. U drugom smo nastavili u istom ritmu, tako da smo do 60 minute s dva nova pogotka riješili pitanje pobjednika i ostatak utakmice smo rutinski priveli kraju. Jos jednom čestitke svim mojim dečkima na jednoj odličnoj utakmici i gostima na fer i korektnoj utakmici te im sretno u nastavku prvenstva. Hvala i našim navijačima na velikoj podršci tijekom cijele utakmice kao i sezone. Još jednom u ime kluba izražavam obitelji Jakešević sućut zbog tragičnog gubitka. A mi dalje nastavljamo s pripremom za lokalni derbi protiv odlične ekipe Dinama iz Vidovaca gdje se nadamo jednom lijepom prazniku nogometa. - trener domaće momčadi, Ivan Marić.

- Danas nismo došli na utakmicu.zaslužena pobjeda domaćina kojima želim puno sreće u daljnjem nastavku prvenstva.mi se okrećemo suboti kad nam dolazi ekipa Sikirevaca. - kratko je prokomentirao trener Hajduka, Dubravko Ljevaković.

U 17. kolu, u subotu, 30. 03. 2024. s početkom u 16,00 sati sastaju se Požega - Mladost, Slobodnica - Papuk, Psunj Sokol - Omladinac, Dinamo - Jakšić Hajduk - Sikirevci i Zadrugar - Lipik 1925. U ponedjeljak, 01. 04. 2024. u 18,00 sati igrat će Slavonac - Vinogorac. 

sportalo.hr

Pročitano 181 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Ožujak 2024 09:16