Četvrtak, 25 Travanj 2024 06:07

Slavonija izborila polufinale Županijskog nogometnog kupa pobjedom na gostovanju kod Hajduka u Pakracu, Parasan nakon jedanaesteraca ispao od Slavena (Gradac)

PAKRAC / LIPIK / KUTJEVO / GOLOBRDCI -Sva četiri susreta četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa Požeško slavonske županije odigrana su jučer, iz tri su favoriti izašli kao pobjednici, dok je u ligaškom derbiju Lipika i Jakšića pobjeda otišla na stranu gostiju s Jajara.

Najuvjerljiviju pobjedu upisali su nogometaši Kutjeva, potpuno očekivano s obzirom da je u gradskom derbiju ipak razlika dva ranga natjecanja. Kutjevo je gostilo Graševinu, sav prihod s utakmice preusmjerilo gostima, a s terena goste iz Vetova ispratilo s četiri gola u mreži. Mateo Ivanešić je već u drugoj minuti načeo goste, a šest minuta kasnije novi težak udarac za Vetovčane, ozlijedio im se vratar Marko Bilmez nakon sudara s Ivanom Bandalom, pa je Čuljkova momčad imala dodatno olakšan posao. Do poluvremena su gostujuću mrežu pogađali Benedikt Tokić i Matej Iličić, dok je točku na i u nastavku svojim drugim golom stavio Tokić.

Bez Filipa Matijaševića Hajduk je uspio parirati Slavoniji nešto više od pola sata. Alen Božić donio je gostima prednost u osmoj minuti, u 15. za domaćin zabija Ivan Keć i vraća stvari na početak. Ivan Antunović je u 35. zabio za novo vodstvo gostiju, dok je u posljednjoj minuti prvog dijela Tvrtko Janković zabio za 1:3 i dobrim dijelom odluku o pobjedniku ovog susreta. Kada je u 50. minuti Jakov Janček zabio za 1:4 sve je bilo jasno, do kraja po još jedan gol na svakoj strani nije puno značio, za goste iz Požege zabio je i Josip Dupor, dok je i drugi gol Hajduka djelo Ivana Keća.

Najviše uzbuđenja bilo je u Lipiku, možemo reći i očekivano pošto je riječ o ligaškim rivalima koji imaju velike ambicije u Kupu ove sezone. Jakšić je bolje krenuo u utakmicu, svoju bolju igru okrunili su u 11. minuti kada je Marko Grbeš pogodio za 0:1. U nastavku Lipik uzima konce igre, a bolja igra na naplatu dolazi u 72. minuti kada je Josip Jozipović poentirao i vratio utakmicu u egal. U 79, minuti poveća gužva na terenu, Roberto Zanetti i Marko Milošević kod domaćih te Dominik Dorić kod gostiju su zaradili isključenja uz još ponešto žutih kartona, no nije to ni blizu bio kraj uzbuđenjima, u 88. minuti prednost seli na domaću stranu, iz kaznenog udarca donio ju je Teo Duvnjak. Jakšić se nije ni pomislio predati i to mu se vratilo u trećoj minuti dodatka kada je put do domaće mreže pronašao Matias Šulc koji je postavio konačnih 2:2 i odveo utakmicu u lutriju penala. Tamo su gosti bili savršeni, svih pet udaraca pospremili su u domaću mrežu, dok su domaći promašili svoj prvi udarac i oprostili se od kupa za ovu sezonu.

U dvoboju najniže rangiranih četvrtfinalista Slaven je opravdao ulogu favorita s obzirom da igra rang iznad Parasana, nakon što u 90 minuta golova nije bilo, a u raspucavanju su domaći dva puta propustili svladati Brunu Šarića što su gosti iskoristili i po drugi put u klupskoj povijesti stigli do polufinala Kupa.

 

sportalo.hr

Pročitano 292 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Travanj 2024 06:24