Nedjelja, 28 Travanj 2024 08:00

Nogometaši Slavonije u 25. kolu 3. Nogometne lige u Požegi pobijedili Graničar (Županja)

POŽEGA - Prvih pet utakmica 25. kola Treće nogometne lige Istok odigrano je jučer, najviše pažnje definitivno je privukao dvoboj u Požegi gdje je vodeća Slavonija bila domaćin najboljoj momčadi proljetnog dijela sezone Graničaru. Na pobjedu Slavonije, pobjedom je odgovorio i Čepin pa među njima ostaje bod razlike, dok čekamo sutrašnji odgovor Andrijevčana. Pod teške kikseve moramo uvrstiti poraz Sloge od Vuteksa i remi Oriolika na domaćem terenu protiv Bedema, a pod veliki uspjeh remi Slavije na gostovanju u Đakovu. 

Derbi kola u Požegi završen je novom pobjedom Slavonije koja dva kola uzastopno prekida velike serije, proteklog vikenda zaustavili su nevjerojatnu domaću seriju Andrijevaca, a sada su ponovno naudili Graničaru kojeg su skinuli s trona najbolje momčad proljetnog dijela sezone i nanijeli im prvi poraz u 2024. godini.

U 50-im godinama prošlog stoljeća jedan od najpopularnijih rock bendova bio je Kvartet 4M, danas je njihova možda najpopularnija pjesma “Kad naš brod plovi”, a na krilima dueta 4M Slavonija plovi prema obrani naslova prvaka. Mato Marčetić i Matej Martinović “riješili” su Graničar, Mato u početku prvog dijela, Matej sredinom nastavka.

Ukupno gledajući Slavonija je pokazala više, osim dva gola pamtimo nekoliko opasnih dalekometnih udaraca, matnu situaciju Ivana Antunovića, dok je s druge strane Graničar imao sjajnu priliku u prvom dijelu za poravnanje, te jednu u završnici za smanjenje zaostatka, oba puta domaću je mrežu spasio Ivan Petković i u konačnici bodovi zasluženo ostaju u Požegi, Graničar je morao puno bolje i puno organiziranije u napadu da bi došao do pozitivnog rezultata.

Bilo je s gostujuće strane povika na suđenje, u nekim situacijama možda i opravdano, no redom su to bile situacije koje su malo mogle utjecati na rasplet utakmice, aut i poneki prekršaj sigurno ne mogu i nisu razlog za nekakvu buku. Slavonija je napravila ogroman korak ka tituli, no Čepin ne spava i ne odustaje, vodit će se bitka do samog kraja za svaki bod, a u svjetlu borbe za viši rang Požežanima su odlične vijesti stigle iz Đakova, Slavonija je sada na ogromnih +8 u odnosu na Gavranovu momčad, to se do kraja nikako ne bi smjelo prokockati.

Graničar s druge strane nije riješio ostanak, no Graničar izgleda kao zaista ozbiljna momčad, posložena, čvrsta, malo tko bi u ovom trenutku posumnjao da neće izboriti ostanak i preostalih pet kola. 

Prije svega čestitke mojim dečkima na novoj pobjedi, nije bilo nimalo lako, to nam je treća utakmica u tjedan dana, protivnik je stvarno jako dobar, trebalo je to odraditi. Dobro smo ušli u utakmicu, na vrijeme došli do gola što nam je olakšalo posao, a nakon drugog je utakmica bila odlučena. Imali smo još nekoliko prigoda, imao je i Graničar svoje dobre situacije, ali kad se podvuče crta imali smo ih više, bile su kvalitetnije tako da bodovi ostaju u Požegi. Čestitao bih i gostima na dobroj i korektnoj utakmici kao i sucima koji su dobro obavili svoj posao. Idemo utakmicu po utakmicu kao i do sada, ovaj tjedan imamo prostora za regeneraciju i odmor te pripremu za novi težak ispit koji nas očekuje u Vukovaru – izjava je trenera Slavonije Kreše Poletija.

Čestitam Slavoniji na zasluženoj pobjedi. Mi nismo bili danas pravi. Energija, ulazak u utakmicu, sve je bilo ispod očekivanja. Nakon primljenog gola smo se podigli, imali smo dvije dobre situacije, ali u drugom poluvremenu nismo bili na razini. Individualna kvaliteta Martinovića je došla do izražaja pri drugom golu. Ako je ovo zamah za kvalifikacijske utakmice, onda je u redu, ali poraz je poraz. Sada se okrećemo sljedećem protivniku, ekipi Tomislava – prokomentirao je Hrvoje Kovačević, trener Graničara. 

Rezultati subotnjih utakmica 25. kola : Slavonija - Graničar 2:0, Sloga - Vuteks Sloga 2:4, Čepin - Borac 2:1, Đakovo Croatia - Slavija 3:3, Oriolik - Bedem 1:1. U nedjelju, 28. 04. 2024. u 17,00 sati sastaju se Kutjevo - Valpovka, Tomislav (C) - Tomislav (DA) i Svačić - NAŠK.

 

sportalo.hr

Pročitano 310 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Travanj 2024 08:38