Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:04

Slavonija će u polufinalu Županijskog nogometnog kupa ugostiti Kutjevo

POŽEGA - U prostorijama Nogometnog saveza Požeško slavonske županije danas je održan ždrijeb polufinala Kupa koji je spojio dva trećeligaša. Voljom “kuglica” za finale će se boriti trećeligaši Slavonija i Kutjevo koje brani titulu u ovom natjecanju, te Slaven i Jakšić koji će odmjeriti snage u Gradcu.

Županijski prvoligaš bio je želja sva tri preostala sudionika polufinala, pa je tako najbolje prošao Jakšić. A i za Gračane je ovo natjecateljski najbolji ishod, domaći dvoboj protiv Jakšića daje kakve takve šanse, dok je ipak propuštena prilika da se po prvi put u službenoj utakmici odmjere snage sa Slavonijom.

Jakšić je prije dvije sezone imao priliku ispisati povijest, imali su finale na svom terenu protiv BSK-a ali su nakon penala morali čestitati protivniku, a ako prođu Slavena bit će im to treće finale jer su i u sezoni 2014./2015.. igrali u finalu protiv Slavonije koja je u dvije utakmice uvjerljivo osvojila jedan od svojih 12 naslova u ovom natjecanju.

Poletijeva momčad tako ulazi u veliku završnicu sezone u kojoj mogu do duple krune, prve nakon 2013. godine kada su Požežani osvojili Treću HNL i Županijski kup. Kutjevo je u protekloj sezoni prvi put osvojilo trofej u županijskom Kupu, sada kao branitelj mora na najteže moguće gostovanje. Misli su i jednima i drugima primarno na prvenstvu, no finale i osvajanje Kupa nije nešto čega su se spremni odreći bez prave borbe.

Polufinalne utakmice igraju se u srijedu 15. svibnja s početkom u 17,30 sati. 

sportalo.hr 

Pročitano 224 puta