Petak, 01 Svi 2015 02:00

Pioniri NK Požega blizu naslova prvaka 1. ŽNL

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su utakmice 17. kola 1. Županijske nogometne lige pionira i juniora, 14. kola 2. Županijske nogometne lige starijih pionira te 10. kola Županijske nogometne lige početnika. 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -JUNIORI

U 17. kolu nije bilo većih iznenađenja, jer su četiri prvoplasirane ekipe pobijedile.

U derbiju vodeći Dinamo iz Vidovaca je gostovao kod pretposljednje Lipe iz Stare Lipe i očekivano pobjedili s 3:1, te novom pobjedom zadržali četiri boda prednosti ispred Kaptola, koji je na gostovanju protiv domaćina Kutjeva minimalno slavio s 4:3, u kvalitetnoj i neizvjesnoj utakmici.

Trećeplasirana Sloga iz Trenkova također je pobijedila u derbi susretu domaćina BSK-a iz Buka s 4:2. Tako su Trenkovčani nastavili s odličnim igrama.

Čeveroplasirana Mladost iz Pavlovaca je kod kuće u odličnoj utakmici uvjerljivo svladala Požegu s 3:0, te došli do pete proljetne pobjede, a Požežani do četvrtog poraza.

Domaćin Papuk iz Velike nije dozvolio da ih nogometaši Slavena iz Gradca iznenade, već su ostvarili sigurnu pobjedu s 2:0, te hvataju priključak s ekipama iz gornjeg djela ljestvice.

U derbiju začelja Tim osvježenje iz Kuzmice je uvjerljivo svladao domaćina Croatiju iz Mihaljevaca sa 7:2, u odličnoj utakmici u kojoj su došli do prve proljetne pobjede.

Poredak: prvi je Dinamo iz Vidovaca s 42 boda, drugi je Kaptol s 38, treća je Sloga iz Trenkova s 37, četvrta je Mladost iz Pavlovaca s 36, peti BSK iz Buka i šesti Papuk iz Velike sa po 31, sedmi je Kutjevo sa 26, osma je Požega sa 17, deveti je Slaven iz Gradca sa 16, deseti je Tim osvježenje iz Kuzmice s 14, jedanaesta je Lipa iz Stare Lipe sa 7, i dvanaesta je Croatia iz Mihaljevaca s 3 boda.

 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA- PIONIRI

U 17. kolu vodeća Požega bez imalo problema uvjerljivo je svladala aktualnog prvaka gostujuću Mladost iz Pavlovaca s čak 5:0, te ih samo teorija dijeli od titule prvaka, jer imaju čak 11 bodova prednosti. Pogotke za odlične Požežane postigli su: Dominik Mršić i Krešimir Jakoubek po 2 i Josip Vuković 1.

Drugoplasirani Papuk iz Velike je protiv domaćina Slavena iz Gradca sigurno slavio s 2:0, u kvalitetnoj utakmici, uz odličan otpor nogometaša Slavena. Ovom pobjedom Veličanima ostaje da zadrže drugo mjesto ispred Dinama iz Vidovaca koji su neočekivano odigrali neodlučeno 0:0, protiv pretposljednje Lipe iz Stare Lipe, kojima je to već treća neriješena ovog proljeća.

Neočekivanu uvjerljivu pobjedu ostvario je domaćin Tim osvježenja iz Kuzmice protiv Croatije iz Mihaljevaca sa 7:0. Odlični Kuzmičani došli su do treće uzastopne pobjede, a Mihaljevčani do trećeg poraza.

Domaćin Sloga iz Trenkova protiv BSK-a iz Buka je minimalno slavila s 3:2, te se unatoč porazu zadržali na četvrtom mjestu, a Trenkovčani su ostvarili drugu proljetnu pobjedu, i nisu napredovali na ljestvici.

U derbi susretu Kaptol odigrao odlično protiv gostujućeg Kutjeva, te ostvario uvjerljivu pobjedu s 4:1, te napredovali na ljestvici, te uhvatili priključak s ekipama iz gornjeg dijela tablice.

Poredak: uvjerljivo vodi Požega s čak 49 bodova, drugi je Papuk iz Velike s 38, treći Dinamo iz Vidovaca i četvrta Mladost iz Pavlovaca sa po 33, peti je sada Kaptol s 31, šesti je BSK iz Buka s 29, sedma Croatia iz Mihaljevaca i osma Sloga iz Trenkova sa po 22, deveto je Tim osvježenje iz Kuzmice s 18, deseto je Kutjevo s 14, jedanesta je Lipa iz Stare Lipe sa 6, i dvanaesti je Slaven iz Gradca s 1 bodom.

 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -STARIJI PIONIRI

Zanimljivost 14. kola za starije pionire da dvije prvoplasirane ekipe nisu pobijedile.

Vodeći Omladinac iz Čaglina minimalno je poražen s 2:1 na gostovanju protiv Dobrovca, međutim ipak su zadržali prvo mjesto, zahvaljujući što drugoplasirani Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca nije uspio protiv domaćina pretposljednjeg Kamena iz Vetova doći do pobjede, već je susret završio neodlučeno 2:2.

Domaćin Graničar iz Zagrađa je protiv Jakšića uvjerljivo slavio s 4:2, te trećom pobjedom napredovali na ljestvici, a Jakšičani su doživjeli treći poraz.

Trećeplasirana Croatia iz Donje Obriježi trebala je ugostiti Sulkovce koji nisu došli, te je susret registriran 3:0 p.f.

Također još jedan susret nije odigran. Domaćin Dinamo iz Rajsavca je trebao igrati protiv posljednjeplasiranog BSK-a iz Biškupaca, ali su gosti odustali od daljnjeg natjecanja.

Poredak: prvi je Omladinac iz Čaglina s 32 boda, drugi Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca i treća Croatia iz Donje Obriježi sa po 31, četvrti Dobrovac i peti Dinamo iz Rajsavca sa po 28, šesti je sada Graničar iz Zagrađa s 19, sedmi su Sulkovci s 18, osmi je Jakšić s 12, deveti je Kamen iz Vetova s 5, i deseti BSK-a iz Biškupaca s 1 bodom (odustali).

 

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA –POČETNICI

U 10. kolu Županijske nogometne lige za početnike nije bilo većih iznenađenja.

U derbi susretu drugoplasirano Kutjevo je uz odličnu igru protiv gostujućeg Kaptola uvjerljivo slavilo s 5:2, te zadržali priključak za vodećim Papukom, a Kaptolčani su drugim uzastopnim porazom otpali od borbe za prvo mjesto.

Domaćin Slavonija iz Požege je protiv Tim osvježenja iz Kuzmice minimalno pobijedila s 3:2, u neizvjesnoj i kvalitetnoj utakmici. To je Slavoniji treća pobjeda, a Kuzmičani još uvijek čekaju na prvu pobjedu.

Vodeći Papuk iz Velike uvjerljivo je svladao gostujuće Dinamo iz Vidovaca sa 6:0, te trećom uzastopnom pobjedom čvrsto drže prvo mjesto, a Vidovčani su ostali na jednoj proljetnoj pobjedi.

Jakšić je očekivano kod kuće uvjerljivo svladalo Slogu iz Trenkova s 5:0, te tako došli do prve proljetne pobjede, a Trenkovčani još uvijek čekaju na prve proljetne bodove.

Poredak: prvi je Papuk iz Velike sa 27 bodova, drugo je Kutjevo s 25, treći je Kaptol s 19, četvrti je Jakšić sa 16, peti Dinamo iz Vidovaca s 12, šesta je Slavonija iz Požege s 11, sedma je Sloga iz Trenkova s 4, i osmi je Tim osvježenje iz Kuzmice s 1 bodom.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

Pročitano 2138 puta