Petak, 15 Svi 2015 02:00

Pioniri Požege osigurali naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrana su redovna kola u Županijskim nogometnim ligama mladeži. Odigrano je 19. kolo 1. Županijske nogometne lige pionira i juniora, 16. kolo 2. Županijske nogometne lige starijih pionira i 12. kolo Županijske nogometne lige početnika. Pioniri NK Požega tri kola prije kraja osigurali su naslov prvaka te u 19 odigranih utakmica imaju 17 pobjeda i 2 remija. 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -JUNIORI

U 19. kolu nije bilo većih iznenađenja, jer su dvije prvoplasirane ekipe pobijedile.

U derbiju vodeći Dinamo iz Vidovaca je gostovao kod Kutjeva i očekivano pobijedili s 3:1, te novom pobjedom zadržali četiri boda prednosti ispred Kaptola, koji je na gostovanju protiv domaćina Croatije iz Croatije uvjerljivo slavio s 9:2, u otvorenoj utakmici.

U derbiju trećeplasirana Sloga iz Trenkova protiv domaćina Mladosti iz Pavlovaca odigrala je neodlučeno 2:2. Tako su Trenkovčani, izgubili dva boda u borbi za vrh ljestvice, a čeveroplasirana Mladost može biti zadovoljna s osvojenim bodom.

Požega je u odličnoj utakmici uvjerljivo svladala domaćina Papuk iz Velike sa 7:3, te došli do četvrte proljetne pobjede, a Veličani do trećeg poraza. 

Gostujući nogometaši Tim osvježenja iz Kuzmice protiv Slavena iz Gradca ostvarili su sigurnu pobjedu s 3:1, u odličnoj utakmici u kojoj su došli do druge proljetne pobjede, te ih preskočili na ljestvici.

Domaćin Lipa iz Stare Lipe je neočekivano minimalno svladala BSK iz Buka s 3:2, te došli do prve proljetne pobjede, a Bučani do petog uzastopnog poraza.

Poredak: prvi je Dinamo iz Vidovaca s 48 bodova, drugi je Kaptol s 44, treća je Sloga iz Trenkova s 41, četvrta je Mladost iz Pavlovaca sa 37, peti je Papuk iz Velike s 32, šesti je BSK iz Buka s 31, sedmi je Kutjevo sa 26, osma je Požega s 23, deveti je Tim osvježenje iz Kuzmice s 18, deseti je Slaven iz Gradca sa 17, jedanaesta je Lipa iz Stare Lipe s 11, i dvanaesta je Croatia iz Mihaljevaca s 3 boda.

 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA- PIONIRI

 U 19. kolu u derbiju prvenstva vodeća Požega ugostila je drugoplasirani Papuk iz Velike i odigrala neodlučeno 3:3, kao i u jesenskom srazu. Tim bodom tri kola prije kraja pioniri Požege su osigurali prvo mjesto. Pogotke za odlične Požežane postigli su: Dominik Mršić 2 i Josip Bezjak 1 iz kaznenog udarca.

Domaćin Tim osvježenje iz Kuzmice je protiv Slavena iz Gradca sigurno slavio s 3:1, u kvalitetnoj utakmici, te došli do četvrte uzastopne pobjede, a Gračani do sedmog poraza.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je domaćin Dinamo iz Vidovaca protiv Kutjeva s 9:3, te se zadržali na trećem mjestu.

Domaćin BSK iz Buka je očekivano protiv pretposljednje Lipe iz Stare Lipe uvjerljivo slavio sa 7:1, te ostvarili petu pobjedu, a Lipa peti poraz.

Očekivanu uvjerljivu pobjedu ostvario je i domaćin Kaptol protiv Croatije iz Mihaljevaca s 4:0.

Odlični Kaptolčani došli su do treće uzastopne pobjede, a Mihaljevčani do trećeg uzastopnog poraza.

Domaćin Sloga iz Trenkova protiv Mladosti iz Pavlovaca uvjerljivo je poražena s 3:0, te se ostali u igri za treće mjesto, a Trenkovčani su ostali u sredini ljestvice.

Poredak: uvjerljivi prvak je Požega s čak 53 boda, drugi je Papuk iz Velike s 42, treći je Dinamo iz Vidovaca s 39, četvrti je Kaptol sa 37, peta je Mladost iz Pavlovaca sa 36, šesti je BSK iz Buka s 32, sedma je Sloga iz Trenkova s 25, osma je Croatia iz Mihaljevaca s 22, deveto je Tim osvježenje iz Kuzmice s 21, deseto je Kutjevo s 14, jedanesta je Lipa iz Stare Lipe sa 6, i dvanaesti je Slaven iz Gradca s 4 boda.

 

 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -STARIJI PIONIRI

U 16. kolu vodeći dvojac je pobijedio, te među njima treba tražiti prvaka.

Omladinac je uvjerljivo s 8:0 svladao domaćina Sulkovce, a Hrvatski dragovoljac je minimalno svladao na gostovanju Dinamo s 5:4, a posao im je olakšao domaćin koji je cijeli susret igrao s 9 igrača.

Dobrovac je protiv gostujućeg Jakšića uvjerljivo slavio s 5:2.

Najneizvjesnije je bilo u Vetovu gdje je gostujući Graničar minimalno s 3:2 slavio protiv Kamena. Slobodna u ovom kolu je bila Croatia iz Donje Obriježi.

Poredak: prvi je Omladinac iz Čaglina s 38 bodova, drugi Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca sa 37, treća Croatia iz Donje Obriježi (-1) s 31, četvrti Dobrovac (-1) s 28, peti Dinamo iz Rajsavca (-1) s 25, šesti je sada Graničar iz Zagrađa (-1) s 22, sedmi su Sulkovci (-1) sa 17 (-1 bod), osmi je Jakšić (-1) s 12, deveti je Kamen iz Vetova (-1) s 2, i deseti BSK-a iz Biškupaca s 1 bodom (odustali).

 

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA –POČETNICI

U 12. kolu Županijske nogometne lige za početnike nije bilo većih iznenađenja.

U derbi susretu drugoplasirano Kutjevo je uz odličnu igru protiv domaćina Jakšića sigurno slavilo s 2:0, te zadržali priključak za vodećim Papukom iz Velike koji je uvjerljivo svladao gostujući Kaptol s 8:1, te petom uzastopnom pobjedom čvrsto drže prvo mjesto, a Kaptolčani su ostali na jednoj proljetnoj pobjedi. Upravo u sljedećem kolu se sastaju Kutjevo i Papuk i taj susret će odlučiti prvaka.

U derbiju začelja Tim osvježenje iz Kuzmice kod kuće je uvjerljivo svladalo Slogu iz Trenkova s 5:0. Kuzmičani su se tako revanširali za jesenski poraz, te tako došli do prve proljetne pobjede, i preskočili ih na ljestvici, a Trenkovčani još uvijek čekaju na prve proljetne bodove.

Susret između Slavonije iz Požege i Dinama iz Vidovaca je odgođen.

Poredak: prvi je Papuk iz Velike s 33 boda, drugo je Kutjevo s 31, treći Kaptol i četvrti Jakšić sa po 19, peti je Dinamo iz Vidovaca s 15 (-1), šesta je Slavonija iz Požege s 11 (-1), sedmi Tim osvježenje iz Kuzmice i osma Sloga iz Trenkova sa po 4 boda.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

 

 

 

Pročitano 1724 puta