Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 01:00

Poraz ŽOK Vallis Aurea od lidera prvenstva 1.B. NOL Sjever

POŽEGA - Igračice ŽOK Vallis Aurea poražene su na svom parketu od ekipe OK Fortis Volta (Zagreb) u 9. kolu 1.B Nacionalne odbojkaške lige Sjever.

Zagrepčanke su bile veliki favorit u ovom susretu jer su vodeće na ljestvici i imaju maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Igračice Fortis Volte to su i opravdale i pobijedile rezultatom 0:3 (21:25, 11:25, 8:25)u setovima.

Vallisice su pružili jači otpor samo u prvom setu dok se u drugom i trećem setu više nisu mogle nositi sa kvalitetnijim gošćama. 

Požežanke su ovim porazom pale na posljednje, jedanaesto mjesto na ljestvici sa 2 osvojena boda jer su igračice do ovog kola posljednje plasiranog OK Don Bosco (Zagreb) u ovom kolu pobijedile OK Nebo (Zaprešić) rezultatom 3:2 u setovima. Tako je Don Bosco sada deseti sa 3 osvojena boda. 

U sljedećem, 10. kolu požeške odbojkašice gostuju u Osijeku (12. ili 13. prosinca) kod OAK Osijek koji je deveti na ljestvici sa 7 bodova. 

Vallisice će pred svojim navijačima ponovo igrati za dva tjedna, u subotu, 19. prosinca kada dočekuju OK Olimpik (Zagreb). 

To će biti i posljednje kolo prvog dijela prvenstva nako kojeg je stanka do 13. veljače kada će se igrati utakmice 12. kola. 

 

Druga ekipa ŽOK Vallis Aurea je u subotu, na svom parketu svladala OK Strizivojnu rezultatom 3:2 u setovima u utakmici 8. kola Slavonske odbojkaške lige (skupina A). 

Prije toga je OK Strizivojna svladala u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc OK Požegu rezultatom 0:3 u setovima u zaostaloj utakmici 4. kola Slavonske odbojkaške lige. 

U 9. kolu koje se igra narednog vikenda ŽOK Vallis Aurea gostuje u Bilju kod ŽOK Bilje dok OK Požega dočekuje OK Belišće II. 

Pročitano 1738 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 11:51