Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 02:00

1. Memorijalni odbojkaški turnir "Verica Rebrina" održat će se u nedjelju, 23. listopada

POŽEGA - U ponedjeljak, 17. listopada s početkom u 19,00 sati u prostorijama Gimnastičke dvorane "Sokol" (Dr. Franje Tuđmana 4, Požega) održat će se sastanak predstavnica ekipa Ženske odbojkaške lige Požega. 

U nedjelju, 23. listopada od 13,00 do 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrat će se 1. Memorijalni odbojkaški turnir "Verica Rebrina" na kojem će nastupiti sve ekipe ŽOL Požega kao i rekreativne ekipe iz Nove Gradiške i Slavonskog Broda. Organizator turnira je Požeški športski savez. 

Prvotno je bilo planirano da se Turnir igra 16. 10. ali je odgođen za 7 dana zbog toga što je dvorana zauzeta odnosno što nema dovoljno termina za odigravanje cijelog turnira zbog prvenstvenih utakmica ŽOK Vallis Aurea i OK Sokol. Tako će se i 1. kolo nove sezone Ženske odbojkaške lige Požega odigrati u nedjelju, 30. listopada umjesto 23. listopada. 

Verica Rebrina bila je poznata požeška novinarka. Preminula je 24. srpnja 2015. u 56. godini života, na svom radnom mjestu, u prostorijama požeškog Soundset radija.

Bila je jedan od pokretača Ženske odbojkaške lige Požega, a aktivno je od 2004. do 2013. godine nastupala za ekipu Požege s kojom je osvojila i nekoliko naslova prvaka. Nakon prestanka igranja u posljednje dvije sezone bila je voditeljica svoje ekipe.

Bila je pravi sportski entuzijast te je inicirala sastanke na kojima je dogovoreno pokretanje Ženske odbojkaške lige Požega u kojoj se natječe 12 rekreativnih ekipa.

Prve dvije sezone odigrane su u Sportskoj dvorani Tehničke škole a od 2005. prvenstvo ŽOL Požega se igra u Grabriku (Sportska dvorana Tomislav Pirc).

Pratila je i druge sportove i sve klubove te je uvijek pozitivno i afirmativno izvještavala o svim sportskim događanjima na prostoru grada i županije. Bila je član uprave Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea od njegovog osnutka te predsjednica Nadzornog odbora tog kluba.

Pročitano 3011 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Listopad 2016 10:26