Četvrtak, 27 Listopad 2016 02:00

Odbojkaši Sokola poraženi od MOK Mursa u 1/8 finala Hrvatskog odbojkaškog kupa

POŽEGA - Odbojkaši Sokola poraženi su jučer u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od MOK Mursa (Osijek) rezultatom 0:3 (9:25,10:25,11:25) u setovima u 1. kolu odnosno 1/8 finala Hrvatskog odbojkaškog kupa. 

Požeškim Sokolima je u goste stigla vodeća momčad Superlige, osječka Mursa koja je opravdala status favorita i s čistih 3:0 se plasirala u četvrtfinale. Po prvi puta u svojoj povijesti OK Sokol je stigao do ove faze natjecanja, bio je to sasvim sigurno jedan od najvećih događaja u povijesti kluba, ali s obzirom da je riječ o jednoj jako mladoj momčadi ne sumnjamo da će se ovakvi rezultati ponavljati i u sljedećim sezonama.

Trener Ante Šunjo unatoč uvjerljivom porazu može biti zadovoljan onim što su njegovi izabranici pokazali protiv ipak puno kvalitetnijeg protivnika. U drugom setu su kratko imali i vodstvo 5:3, bila je to sjajna prilika da vide gdje su u odnosu na “velike dečke”, jer Osječani su upravo tako i izgledali, doslovno. U prosjeku višlji “za glavu” od domaćih nisu imali velikih problema niti u jednom dijelu igre, tek im servis nije radio kako treba iako su i u tom segmentu bili osjetno kvalitetniji.

Po setovima Sokol je u svakom rastao za po poen, u prvom su ostali na 9, u drugom na 10 a u posljednjem na 11 poena. Ovo je i jednima i drugima ipak više bila priprema za ono što slijedi a to su nova prvenstvena iskušenja. MOK Mursa će u subotu u ranom popodnsvnom terminu od 13,30 sati u Gradskom vrtu ugostiti MOK Rijeku i vjerujemo zadržati čelnu poziciju u elitnom razredu HR odbojke, a Sokol će u nedjelju u 14,00 ponovno kao domaćin odmjeriti snage s Osječanima. Ovoga puta u Požegi gostuje MOK Željezničar, vjerojatno prvi favorit 2. Nacionalne lige, no u tom susretu požeški odbojkaši ipak sigurno imaju puno veće šanse za pozitivan rezultat.

 

(Tekst : http://sportalo.hr/ )

Pročitano 2172 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Listopad 2016 14:56