Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 02:00

Ekipa Osijeka osvojila 4. Memorijalni odbojkaški turnir Verica Rebrina

POŽEGA - U organizaciji Požeškog športskog saveza i pod pokroviteljstvom Grada Požege u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer je od 10,00 do 18,30 sati održan 4. Memorijalni odbojkaški turnir “Verica Rebrina” na kojem je nastupilo 7 ženskih rekreativnih ekipa. 

Verica Rebrina bila je inicijator pokretanja Ženske odbojkaške lige Požega 2004. godine, igračica i voditeljica rekreativne ženske odbojkaške ekipe “Požega”, član uprave Ženskog odbojkaškog kluba Vallis Aurea od njegovog osnutka i predsjednica Nadzornog odbora tog kluba. Iznenada je preminula 24. srpnja 2015. u 56. godini života na svom radnom mjestu, u prostorijama požeškog Soundset radia.

- "Naša draga Verica bila bi vrlo zadovoljna da vas vidi. Bila je vrsna novinarka, uvijek britka jezika, uvijek iskrena i korektna. Velika mi je čast što sam je poznavao. Hvala i vama što je se sjećate, jer bila i prava sportašica. Moramo se sjećati dobrih, kvalitetnih ljudi koji više nisu među nama jer oni su i pravi putokaz kako se u novinarstvu, politici, u svim segmentima, može raditi dobro i pošteno." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić koji je sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom i Veričinom kćerkom Ivanom Koretić, otvorio turnir i svakoj ekipi uručio priznanje za sudjelovanje. 

Nakon cjelodnevnog odbojkaškog festivala u čast i spomen na Vericu naslov pobjednika osvojila je ekipa Osijeka koja je prvi put nastupila na Veričinom memorijalu, a u finalu su rezultatom 2:0 Osječanke bile bolje od ekipe Bolnice. Treće mjesto osvojila je ekipa Slavonskog Broda koja je rezultatom 2:1 u setovima bila bolja od Požege. 

Nakon utakmica po skupinama u polufinalu je Osijek rezultatom 2:0 bio bolji od Slavonskog Broda dok je Bolnica svladala Požegu rezultatom 2:1. Utakmice su se igrale na sva dobivena seta do 25, treći set do 15 poena. 

Četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje im je uručila Ivana Koretić, a na turniru su još nastupile ekipe Obrtničke škole, Policije i Vallis Auree. U osam i pol sati natjecanja odigrano je ukupno 13 utakmica koje su dobro vodili požeški odbojkaški suci Ruda Đurčević i Dinko Maslač. 

Prvi turnir održan 2016. osvojila je Veričina ekipa Požega, drugi turnir 2017. Obrtnička škola, 2018. ponovno Požega dok je 2019. najbolji bio Osijek.

Peto izdanje Veričinog turnira održat će se u subotu, 19. rujna 2020. 

Pročitano 1422 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Lipanj 2020 10:24