Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 02:00

Odlični rezultati biciklista Luks Racing Teama na utrkama u Premanturi i Slavonskom Brodu

PREMANTURA/SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team sudjelovali su na dvije utrke.

U subotu 02. travnja u Premanturi kod Pule održala se utrka svjetskog kalendara, u kategoriji UCI C1, Kamenjak Rocky Trails. Na utrci koja je bila jako dobro organizirana i posjećena od svjetskih biciklista sudjelovali su i požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić. U konkurenciji ukupno preko 350 natjecatelja naši biciklisti su pokazali da su se provedenim zimskim pripremama približili vrhu.

Staza je ove godine bila nešto izmjenjena s obzirom na prošlu godinu i sastojala se od start lapa u dužini od 2 km i kruga u dužini 3,7 km koji se protezao dio uz more i dio u šumi Kamenjak. Staza je puna tehničkih dijelova, kratkih i dugih uspona u spusteva.

Prvi start je bio u 10 sati kad su startale kategorije veterana i mlađih kadeta. U jakoj međunarodnoj konkurenciji u kategoriji Veterani B nastupio je naš Krešimir Pavičić koji je u konkurenciji mlađih natjecatelja vozio dobru utrku od tri kruga, 13,1 km, i utrku je završio u top 10 i na devetom mjestu u konkurenciji hrvatskih natjecatelja.

U isto vrijeme sa odmakom od 2 minute startala su i druga naša dva natjecatelja. U kategoriji Mlađi junior startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Mirko je startao iz prvog reda, a Nino iz drugog. Obojica su krenuli dobro i ostali u prvoj skupini koju je i predvodio naš Mirko Budimlić. Nakon start lapa Mirko pada na treće mjesto i vozi cijelu utrku na trećem mjestu dok Nino Pavičić ostatak utrke vozi na devetom ili desetom mjestu. U zadnjem krugu 500 metara prije cilja utrke Mirka prelazi natjecatelj iz Italije i Mirko završava utrku na vrlo dobrom četvrtom mjestu i od hrvata na prvom mjestu dok Nino završava svoju prvu UCI utrku isto u top 10, na desetom mjestu i šesti je natjecatelj iz Hrvatske.

U 12 sati na startu su se pojavile kategorije Junior i Žene Elite. Na tom startu smo imali našeg požeškog biciklistu Zvonka Pedića koji je samim startom dobio priznanje jer je u konkurenciji skoro 30 natjecatelja kategorije Junor bio jedini sa plasmanom na UCI rang listi i samim time je startao sa prve startne pozicije. Po planu Zvonko je opravdao startnu poziciju i krenuo je prvi sa starta i u prvom dijelu start lapa prepušta vodstvo i kreće se u vodećoj grupi. U sredini start lapa dolazi do pada jednog bicikliste gdje se stvara gužva i Zvonko u toj gužvi gubi priključak za vodećom grupom. Kroz prvi i drugi krug Zvonko hvata priključak i penje se u plasmanu da bi ga u trećem krugu opet zadesila nesreća je u sredini trećeg kruga buši gumu na spustu i pola kruga gura bicikli dolazi do tehničke zone gdje mijenja zadnji kotač, ali u zadnjem krugu ne uspijeva dostići izgubljenu prednost. Utrku završava kao 22. i šesti od hrvatskih natjecatelja.

Sve u svemu požeški natjecatelji su pokazali i dokazali da su sa zimskim pripremama došli u sam vrh hrvatskog brdskog biciklizma, a i da su konkurentni i na utrkama ranga C1 UCI utrka.

Tako je završila utrka u subotu u Premanturi i team se preselio u nedjelju u Slavonski Brod gdje su pojačani sa nastupom Mateja Skuzina.

U nedjelju se vozila prva utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Tvrđi u SlavonskomPage Break Brodu.

Na startu u 10 sati krešimir Pavičić je u kategoriji Veterani osvojio drugo mjesto.

Start utrke kadeta, Junora i Elita bila je u 12,30 sati i na tom startu su bili Matej Skuzin u kategoriji Elite, Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Kadet. Matej, Zvonko i Mirko premoćno osvajaju prva mjesta u svojim kategorijama, a Nino u kategoriji Kadet osvaja četvrto mjesto.

Ovim vikendom je počela MTB sezona, a ista se za požeški biciklistički klub LUKS Racing team nastavlja utrkom u Grazu u Austriji koja se održava 24. travnja i koja je isto kao i utrka u Premanturi UCI C 1 ranga.

Pročitano 1622 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 08:57