Utorak, 31 Svi 2016 02:00

Ronilački klub Požega sudjelovao u eko akciji u Dubrovniku

DUBROVNIK - Požeški ronioci radno su proveli još jedan vikend jer su sudjelovali u još jednoj eko akciji, ovoga puta u organizaciji Ronilačkog kluba Župa Dubrovačka,a prigodom obilježavanja Dana Općine i 24. obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

Oko četrdeset ronioca se je odazvalo pozivu i sudjelovalo u 16-toj po redu,tradicionalnoj akciji eko čišćenja. Drugu godinu za redom požeški ronioci su gosti u Dubrovniku. Imaju dobru suradnju s Ronilačkim klubom Dubrovnik, a nakon ove akcije je uspostavljena suradnja i sa klubom Župa Dubrovačka-doznajemo od Zdenka Oroza člana Ronilačkog kluba Požega.

Požeški ronioci su bili jedini predstavnici iz Slavonije, a osim njih akciji su se odazvali ronioci iz Cavtata, Neuma i Mostara. Čistilo se je podmorje ispred Mlina i Srebrenog. Na zadovoljstvo organizatora ove godine podmorje nije bilo jako zagađeno. Ronioci su izvukli nekoliko vreća boca, dvije stolice,nešto krupnijeg otpada i čak jedan prometni znak.

Akcija je po običaju završila uz roštilj i zajedničku fotografiju na Plivalištu Gusara. Ronioci su u Dubrovniku boravili četiri dana, a osim eko akcije članovi kluba su odradili stažno ronjenje, stress&rescue , tečaj prve pomoći.

Jedan član kluba je položio tečaj za voditelja ronjenja dok je ostatak ekipe odradio pokaznu vježbu akcije traganja i spašavanja u moru –simulacije automobilske nesreće sa smrtnim posljedicama s tamošnjim Centrom 112, vatrogascima i ostalim službama-rekao je Oroz.

Dio članova kluba već ovaj vikend putuje za Obrovac gdje će sudjelovati u eko akciji „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“, a nakon toga u lipnju ih očekuje i eko akcija u Trogiru.

Pročitano 1717 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 31 Svi 2016 11:01