Utorak, 28 Lipanj 2016 02:00

LUKS Racing Team nastupio na HR-SLO kupu u slovenskoj Rogli

ROGLA - U subotu 25. lipnja u slovenskoj Rogli održana je biciklistička cross country utrka za Kup Hrvatske i Kup Slovenije. Na stazi na skijalištu Rogla, na nadmorskoj visini od 1540 metara i na stazi dužine 4100 metara vozila se utrka na kojoj su nastupili naši požeški biciklisti iz BK LUKS Racing Teama.

Na utrci su nastupili Matej Skuzin u kategoriji Elite, Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Mlađi Juniori. Našim biciklistima je ovo bila prva utrka u ovakvim uvjetima, gdje zbog nadmorske visine i rjeđeg zraka, dolazi do sasvim drugih opterećenja na organizam pri naporima. Iako drugačiji uvjeti od dosadašnjih utrka naši biciklisti su ipak odvozili utrku na najvišem nivou i dostojno se predstavili u društvu ostalih natjecatelja ih Hrvatske, Slovenije, Ukrajine, Mađarske, Njemačke, Češke i Italije.

Po vrlo sunčanom i sparnom vremenu start kategorija naših biciklista je bio u 14 sati. Prvo su na startu bili natjecatelji kategorije Elite u kojoj je startao naš Matej Skuzin. Kategorija Elite vozila je 7 krugova koji su se protezali šumskim vrhom skijališta, dijelom skijališta, sve u svemu vrlo teška i zahtjevna staza i naš Matej utrku završava kao peti Hrvat, a u ukupnom poretku utrke kao 24.

Minutu nakon starta utrke kategorije Elite startali su natjecatelji kategorije Junior , a u toj kategoriji boje našeg požeškog kluba branio je Zvonko Pedić. U utrci od pet krugova i nakon lakšeg pada u prvom krugu Zvonko vodi borbu sa Karlom Brajkovićem iz Pazina ali zaostatak zbog pada ne uspijeva nadoknaditi i Zvonko završava kao treći hrvat i u ukupnom poretku je u top 10 i ukupno završava na sedmom mjestu.

Minutu nakon starta kategorije Junior startaju i natjecatelji kategorije Mlađi juniori u kojoj boje požeškog kluba brane Mirko Budimlić i Nino Pavičić. U borbi u utrci koja je trajala četiri kruga naši biciklisti su dostojno prezentirali naš klub i grad. U prvom krugu Nino na jednom spustu pada i stvara zaostatak za vodećom grupom dok Mirko Budimlić drži priključak ali u drugom dijelu utrke jedna grupa se odvaja i naš Mirko ostaje u drugoj jakosnoj grupi i na kraju zauzima drugo mjesto u hrvatskoj konkurenciji iza Stjepana Hunjaka iz Maraton Kreidler Teama i ukupno je i on u top 10 i zauzima ukupno deveto mjesto. Nino Pavičić utrku završava kao četvrti hrvat i ukupno u poretku 14. mjesto. Hvale vrijedni rezultati naših biciklista u uvjetima u kojima do sad nisu ni vozili i u kojima su se vrlo dobro snašli.

I ova utrka u slovenskoj Rogli je bila izborna za nastup na Europskom prvenstvu mlađih juniora gdje bi naši Mirko i Nino isto trebali nastupiti kao članovi reprezentacije Hrvatske u brdskom biciklizmu.

Nakon tako teške utrke u subotu naši biciklisti su u manje od 24 sata odvezli još jednu utrku, a to je bila utrka regionalne slavonske lige gdje su nastupili svi vozači od subote pojačani Krešimirom Pavičićem u kategoriji Master B. Iako umorni i od puta i od subotnje utrke naši biciklisti su u Donjem Miholjcu na stazi dužine 4500 metara odvezli jako dobru utrku i ostvarili su slijedeće rezultate.

Krešimir Pavičić je utrku od pet krugova završio na postolju, na trećem mjestu, Zvonko Pedić u utrci isto od pet krugova osvaja prvo mjesto, Matej Skuzin u utrci od 6 krugova završava isto na postolju na drugom mjestu a mlađi juniori Mirko Budimlić u utrci od tri kruga osvaja prvo mjesto, a Nino Pavičić četvrto mjesto.

Pročitano 1661 puta