Srijeda, 17 Prosinac 2014 01:00

Ivan Dujmović najbolji juniorski stolnotenisač u Slavoniji, juniorska ekipa STK Požega druga

SLAVONSKI BROD - U organizaciji STK Graničar u Slavonskom Brodu je u subotu, 13. prosinca održano pojedinačno i ekipno prvenstvo regije za juniore. Ekipno prvenstvo je bilo izlučno za prvenstvo Hrvatske. Prvo mjesto i plasman na državnu završnicu osigurala je ekipa domaćina STK Graničar dok je STK Požega bila druga. Juniorsku ekipu Požege čine kadeti Ivan Dujmović, Luka Kovačević i Andrej Samardžić koji su prije dva tjedna osvojili prvenstvo regije u svojoj kategoriji i plasirali se na kadetsko državno prvenstvo. Treće mjesto kod juniora osvojila je STK Obrtnička škola (Slavonski Brod).

Nakon ekipnog održano je i pojedinačno prvenstvo regije za juniore. U prvom dijele natjecanja sva tri mlada požeška stolnotenisača su prošli skupine. Nakon što su u drugom krugu ostvarili još dvije pobjede Ivan Dujmović i Luka Kovačević su se plasirali u finale. Tako je o prvaku regije odlučivao međusobni dvoboj dva Požežana. Finale je bilo uzbudljivo i neizvjesno do zadnjeg poena a prvo mjesto pripalo je Ivanu Dujmoviću koji je pobijedio rezultatom 3:2 u setovima. Odlični rezultati požeških stolnotenisača posebno su značajni jer su postignuti u kategoriji kojoj naši igrači po godinama još ne pripadaju.

Prošlog vikenda odigrana su i posljednja dva kola prvog dijela prvenstva 2. Hrvatske stolnoteniske lige u kojima je seniorska ekipa STK Požega bila slobona. Požeški stolnotenisači još su prije tri tjedna osigurali naslov jesenskog prvaka. 

Pročitano 2052 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Prosinac 2014 08:53