Nedjelja, 15 Rujan 2019 02:00

U Drškovcima svečano otvoren Športski centar Martina u spomen na Martinu Tokić (Franić)

POŽEGA - U požeškom prigradskom naselju Drškovci već nekoliko godina postoji lijepo uređeno sportsko igralište za djecu i mlade koje sadrži malonogometno travnato igralište te betonsko odbojkaško i košarkaško igralište.

Na inicijativu Mjesnog odbora Drškovci, igralište je danas svečano otvoreno pod novim imenom "Športski centar Martina", u spomen na Martinu Tokić (djevojački Franić) koja nas je sve nažalost prerano napustila prošle godine u 42. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Martina je u Drškovcima provela svoje djetinjstvo, a obiteljska kuća u kojoj i danas žive njeni roditelji se nalazi u neposrednoj blizini igrališta. Prije i nakon imenovanja početnici Nogometnog kluba Požega, za koje igraju Martinini sinovi blizanci Lovro i Niko Tokić, odigrali su međusobnu nogometnu utakmicu koja je nakon 40 minuta igre završila rezultatom 3:3. 

Prezentaciju vještina prikazali su i natjecatelji Judo kluba Judokan, za koji su obojica dječaka nastupala. Uz Martininu obitelj, svečanom otvorenju nazočile su njezine suigračice iz rukometnih dana, brojni prijatelji i sportski djelatnici, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha, saborski zastupnik Zdravko Ronko te brojni drugi. Svečanost su uveličale i članice GKUD Požega.

Nakon svečanog otvorenja i minute šutnje za Martinu predsjednik Mjesnog odbora Drškovci Željko Begović dodijelio je zahvalnice svima koji su pomogli na bilo koji način kako bi ovo igralište nosilo Martinino ime.

Martina je rođena 10. 04. 1976. u Požegi. Dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo (Požega) u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine. Šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku (Koprivnica) i jednu za ŽRK Tvin Virovitica. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Pri kraju igračke karijere vratila se u Požegu gdje je odigrala još nekoliko sezona za ŽRK Kutjevački podrum (Požega) i ŽRK Požegu. Povratkom u Požegu vodila je školu rukometa za najmlađe igračice. Po završetku igračke karijere dugi niz godina igrala je rekreativno odbojku za ekipu Požege u Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. U Požeškom športskom savezu bila je zaposlena od 01. 04. 2006.

 

(Foto : 034portal.hr i pozega.hr)

Pročitano 2466 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Rujan 2019 18:48