Srijeda, 25 Studeni 2020 11:11

Najbolji sportaš Požege Matej Jaroš zadovoljan korona godinom

POŽEGA - Još jedna vrlo uspješna godina je za proslavljenim požeškim motocorsserom Matejom Jarošom koji je korona godinu završio kao državni viceprvak što je i više nego dovoljan razlog da okrenemo njegov broj i provjerimo kako je to sve izgledalo iz prve ruke.

S obzirom da je 2020. takva kakva je zahvaljujuči čitavoj ovoj priči o koroni, što se sve vozilo od utrka, što je odgađano ili otkazano? U prvenstvu je voženo samo 8 trka, koliko se kroz njih zapravo može dobiti jasna slika tko je najbolji

- Situacija s koronom u 2020.godini je sve zakomplicirala kao i u svakom sportu, sezona je trebala imati 10 utrka za prvenstvo Hrvatske i početi početkom travnja što se na kraju prolongiralo na sredinu kolovoza i održane 4 utrke – Zabok, Kozarevac, Rakov potok i Požega. Uspjela se spasit sezona da se ipak održe utrke i proglase prvaci.

Tebi je godina krenula sjajno, pobjedio si na Novogodišnjoj revijalnoj trci, onda je došlo do tog pomicanja početka sezone, koliko je to utjecalo na tvoje pripreme?

- Da godina je krenula dobro, ta naša revijalna utrka koju imamo već dugi niz godina 1.1. sve je više popularna tako da smo ove godine imali rekordan broj vozača što nam je izuzetno drago i radujemo se svakoj slijedećoj ako situacija s koronom popusti. Pomicanje sezone je dosta utjecalo na mene s obzirom na posao koji radim, dostavljač u Celjskim mesnicama, puno mi je lakše da sezona krene normalno u travnju jer tada je manje posla i stignem nešto i trenirati, a ovako je krenula u ljetu kad je meni ludnica na poslu i kad sam svaki dan u kombiju od jutra do mraka i teško je išta bilo očekivati nakon pomicanja sezone.

Na kraju si osvojio naslov viceprvaka države iza Matije Kelave koji je (ako sam dobro pregledao rezultate) imao 16 bodova prednosti. Je li to u skladu s onim što si očekivao uoči sezone, jesi li zadovoljan?

- Nakon prve odvožene utrke u Zaboku 15. 8. zauzimao sam 8 mjesto i nisam više računao borbu za prva tri mjesta jer sam znao da će sezona biti kratka i izgubljene bodove se teško može nadoknaditi, no na kraju se eto poklopilo da neki vozači nisu vozili sve utrke, neki su odustali, drugi se ozlijedili i malo po malo sam na kraju došao do viceprvaka Hrvatske što je dobar rezultat na kraju kad se uzme u obzir sve okolnosti, spomenute stvari sa poslom, nemogućnost treninga na motoru i van njega jer moj motor ima samo 16 radnih sati ove godine dok drugi imaju preko 100.

Klupski je Požega Promet ostvario sjajne rezultate, osvojen je naslov prvaka države, ali što je možda i važnije, stasaju li novi „Jaroši“ u Požegi?

- Klupski smo ponovili lanjski uspjeh te obranili titulu najboljeg kluba u državi što nije mala stvar s obzirom na sve okolnosti. Za klub su sa mnom u seniorskoj konkurenciji vozili još Kristijan Jakopec, Filip Pandžić te Leo Pandžić. Što se tiče mladih nada jako slabo ima nekoga te nažalost ne mogu izdvojit nikoga tko bi mogao nešto napraviti jer to je skup sport, a situacija u Slavoniji što se tiče financija nije baš bajna te nema baš puno djece koja se bave ovim sportom, no nadam se da će se pojavit netko tko će me moć zamjenit kada odem u penziju.

Koje svoje rezultate smatraš najboljima u godini koja je na izmaku?

- Pošto je sezona bila takva kratka i samo 4 utrke nekako bi najviše izdvojio drugo mjesto u Kozarevcu jer je bila dobra utrka od koje nisam previše očekivao jer prije nje nisam bio na motoru niti fizički trenirao gotovo ništa,a uspio sam dosta dobro odvest i bio zadovoljan vožnjama.

Na Villarama si osvojio treće mjesto, kako je iz tvog kuta protekla naša utrka?

- Na zadnjom i domaćoj utrci na Villarama sam odvojio treće mjesto u obe utrke te ukupno treće. Utrka je bila dobra, imao sam dobre startove te odvezao realno koliko sam mogao, a to je bilo dovoljno za treće mjesto samo jer Matija Kelava je bio prvi te potvrdio naslov, a Luka Crnković je bio bolji od mene i jednostavno nisam mogao parirat njima dvojici na utrci.

Sezona je protekla bez većih ozljeda, motor je očito dobar, kakvi su planovi i želje od sljedeće sezone?

- Sezona je protekla bez ozlijeda da, motor je poslužio. Planovi za slijedeću sezonu su još u zraku, ajmo to tako reći, jer stvarno ne znam hoću li voziti ili ne, jer trenutno s ovim poslom ne mogu se pripremiti dovoljno dobro kako znam da bih mogao da mogu se borit za naslov prvaka. Trebaju se neke stvari posložit pa ćemo vidjet šta će bit od sezone nagodinu. Zahvalio bih se Gradu Požegi na podršci koju mi daju sve ove godine, Fitness klubu Play na pomoći oko priprema, klubu MK Požega Promet te ostalim sponzorima kojih će nadam se biti i u 2021.godini ako nastavim dalje s vožnjom – zaključio je najbolji sportaš grada Požege u 2019. godini. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 796 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Studeni 2020 11:20