Četvrtak, 23 Rujan 2021 12:29

Odlični rezultati članova Brdsko - biciklističkog kluba Požega na utrci 13. XCO Stara Drava u Donjem Miholjcu

DONJI MIHOLJAC - U nedjelju, 19. rujna, u Donjem Miholjcu je održana biciklistička utrka 13. XCO Stara Drava, u organizaciji BK Maraton Team, a na kojoj su nastupili i članovi Brdsko biciklističkog kluba Požega. Bila je to sedma od ukupno devet koje su na programu ovogodišnje Slavonske bdrsko - biciklističke lige.

Tradicionalna ravničarska ruta, ali s puno tehničkih zamki koje na kraju ipak nisu uspjele značajnije usporiti požeške bicikliste. Matej Skuzin je u (nažalost malobrojnoj) elite konkurenciji ostvario 7. ovogodišnju SBBL pobjedu (100% učinak). Novost je da se, po prvi put ove godine, Nino Pavičić dokopao podija (3. mjesto).

Krešimir Pavičić je u veteranima C došao do važne pobjede u ukupnoj borbi za prvo mjesto, kako u individualnom plasmanu u kategoriji, tako i u klupskom poretku. Tihomir Šatrović zaokružio je uspješan dan požeških vozača 4. mjestom u veteranima B.

Nakon utrke u Miholjcu, Matej Skuzin je već osigurao ukupno 1. mjesto u elitu dok je Nino Pavičić trenutno peti sa solidnim mogućnostima za napredovanje. Filip Križanac je i dalje vodeći među juniorima (iako nije nastupio na utrci), a Krešimir Pavičić drži vodeću poziciju u veteranima C.

U veteranima B Tihomir Šatrović je ukupno 2. Ono što sve u požeškom klubu skupa čini ponosnima je klupski poredak SBBL-a. Od ukupno 35 klubova koji su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju SBBL-a, BBK Požega trenutno je na prvom mjestu s 1207 bodova.

Iza Požežana su biciklisti iz BK Našice (1048 bodova) i BK Festung Sl. Brod (860 bodova). Do kraja sezone ostale su još dvije utrke. Sljedeća akcija BBK Požega je već u nedjelju, 26. rujna, i to opet SBBL, maraton u organizaciji BK Slatina. Nakon toga je požeški klub, u nedjelju, 10. listopada, domaćin na njihovoj adrenaline full stazi na Šicani.

Pročitano 314 puta