Četvrtak, 05 Veljača 2015 01:00

Proglašeni najbolji sportaši grada Požege

POŽEGA – Gradsko kazalište Požega bilo je jučer ispunjeno do posljednjeg mjesta na svečanom proglašenju najboljih sportaša grada Požege u 2014. godini u tradicionalnom izboru Požeškog športskog saveza. Priznanja najboljima su uručili gradonačelnik Vedran Neferović, predsjednik Saveza Nino Abramović i dopredsjednik Saveza Tomislav Čabraja.

U kategoriji perspektivnih sportaša dodijeljeno je 11 priznanja.

Nagrađeni su Stjepan Matijašević (Boćarski klub Nada), Antonio Blažeković (Moto klub Požega Promet), Bruno Delvechio (Powerlifting klub Body Art), Ivana Nekić (Ženski odbojkaški klub Vallis Aurea), Daniel Pavičić (Košarkaški klub Požega), Marko Grbeš (Rukometni klub Požega), Mihaela Devčić (Ženski košarkaški klub Požega), Tara Stipanović (Badminton klub Požega), Karlo Mahaček i Stjepan Štetić (Športski nogometni klub Slavonija).

Nagradu za perspektivne sportaše dobila je i cijela kadetska ekipa Šah kluba Požega.

Nagrade sportašima koji su budućnost požeškog sporta uručio je dopredsjednik Tomislav Čabraja.

Za najboljeg kadeta izabran je Lovro Farkaš (Rukometni klub Požega), član kadetske reprezentacije Hrvatske.

Najbolja kadetkinja je Ana Vojtulek (Ženski košarkaški klub Plamen Požega) koja je članica kadetska reprezentacije Hrvatske.

Najbolji junior je Oliver Franjić (Fitness klub Mario). Franjić je osvojio prvo mjesto na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 75 kg. Bio je i apsolutni pobjednik na tom prvenstvu.

Najbolja juniorka je Margareta Andrišek (Kickboxing klub Bushido). Ova sportašica osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Kickboxingu disciplia K1 stayle. Proglašena je i za najbolju juniorku u državi. Osvojila je 1. mjesto na prvenstvu Balkana, disciplina Low kick, 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske disciplina Low kick, 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniore Rimini Italija, 2. mjesto Internacionalni kickboxing kup Kutina 2014, 2. mjesto na otvorenom kupa Grada Banja Luka, disciplina Low kick i 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u disciplini Low kick

Nagrade najboljim kadetima i juniorima uručio je predsjednik Nino Abramović.

Najbolji senior je Ante Ćališ (Košarkaški klub Požega) koji je najbolji strijelac A2 Hrvatske košarkaške lige Istok.

Najbolja seniorka je Petra Lovrić (Ženski košarkaški klub Požega) koja je najbolji igrač i strijelac A2 Hrvatske košarkaške lige Sjeveroistok.

Najbolja muška udruga je Košarkaški klub Požega. Taj klub je jesenski prvak A2 Hrvatske košarkaške lige i vrlo blizu je osvajanja naslova prvaka koji vodi u kvalifikacije za A1 Ligu.

Najbolja ženska udruga je Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Taj klub je u sezoni 2013./2014. osvojio naslov prvaka A2 Hrvatske košarkaške lige Sjeveroistok i kroz kvalifikacije stekao status prvoligaša ali je zbog financijskih razloga ostao u drugoj ligi. Klub je i ove godine vodeći u Ligi te je glavni kandidat za naslov prvaka.

Nagrade najboljim pojedincima i udrugama u seniorskoj konkurenciji uručio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Vlado Deanović (Požeški športski savez gluhih). Deanović je osvojio 2. mjesto na državnom prvenstvu gluhih u kuglanju, 4. mjesto pojedinačno na Europskom prvenstvu gluhih u kuglanju i 1. mjesto u paru na Europskom prvenstvu gluhih.

Najbolja udruga osoba s invaliditetom je Športska udruga slijepih Zlatna dolina Požega. Njihova ekipa natječe se u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe i slabovidne i osvojila je 6. mjesto. Nihov Pikado klub natječe se u Regionalnoj pikado ligi "Panonska Hrvatska".

Nagrade najuspješnijim sportašima s invaliditetom uručio je dopredsjednik Tomislav Čabraja.

Trofej Požeškog športskog saveza koji se tradicionalno svake godine uručuje jednom zaslužnom pojedincu i jednoj sportskoj udrugi kao i nagradu najboljem požeškom treneru u 2014. godini uručio je predsjednik Nino Abramović.

Nagradu za najboljeg trenera u 2014. godini dobio je Vladimir Englman, trener prve ekipe Košarkaškog kluba Požega i Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega.

Kod udruga Trofej Saveza dobio je Kickboxing Bushido Požega a kod pojedinaca Vladimir Englman koji se u svoje osobno ime te ispred nagrađenih sportaša i zahvalio na izboru i nagradama održavši kratki govor.

(Dio fotogarija s proglašenja ustupila nam je Kronika Požeško - slavonska).

Pročitano 2040 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Veljača 2015 13:05