Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 08:53

Stolnotenisači Požege poraženi od Vodovoda (Osijek) i Cibalie (Vinkovci) u 3. kolu HEP Super lige

POŽEGA - Bio je ovo vikend u kojem je bilo pregršt zanimljivih dvoboja u muškoj Superligi. Što na državnoj ili regionalnoj razini, što na gradskom nivou. Nedjelja je ponudila mnogo neizvjesnije dvoboje 3. kola jer su čak četiri od pet susreta odlučena nakon pet mečeva. U ranijem terminu, zbog europskih obaveza oba kluba, odigran je dvoboj prvaka i viceprvaka, Libertas Marinkolora i Starra. Susret se igrao u Varaždinu, a dva boda odnijeli su Dubrovčani (3:2). O ovom susretu smo već ranije pisali, a meč je trajao više od tri sata. Koliko je bilo neizvjesno govori i podatak da su tri susreta odlučena u pet setova. I što je najbolje te tri spomenute partije završile su rezultatom 12:10 u petom setu! Pituri su bolje otvorili, Simović je s 3:2 (-9, -8, 9, 5, 10) svladao Ređepa i to nakon što je gubio 2:0 u setovima.

Potom su Varaždinci preokrenuli, Horvat je pobijedio Čipina 3:2 (-3, 12, 8, -9, 10) , a Hardikar 3:1 Japeca. No, prednost domaćina nije trajala dugo jer je Čipin s 3:1 bio bolji od Ređepa, a važnu pobjedu osigurao je Simović koji je s 3:2 (-9, 10, 7, -3, 10) svladao Horvata. Ovom pobjedom Pituri su u pohodu na novi naslov prvaka stekli prednost u odnosu na prvog izazivača, pogotovo jer su slavili na gostujućem terenu. No, do kraja Superlige je još puno susreta, a konačan rezultat ostavlja puno prostora za razne kombinacije. Dubrovčani su dva boda uzeli i u gostima kod Čakovca. Gradski okršaj bio je u Savskoj, gdje je STK Zagreb slavio nad GSTK Zagreb (3:2).

Nakon sedam sezona i Zagreb ima gradski dvoboj u muškoj konkurenciji. Bodovi su ostali u rukama momčadi koja je ove sezone i ušla u najveći rang hrvatskog stolnog tenisa, a istodobno GSTK Zagreb je upisao prvi poraz ove sezone. Također se gledao neizvjestan meč, a domaćina je vukao iskusni Šurbek, koji je ostvario dvije pobjede. Onu, najvažniju, kod 1:2 za goste je pobijedio Bana s 3:2 (2, -9, -4, 11, 8). Domaćin je poveo nakon što je Šurbek s 3:0 svladao Šanteka. No, Ban je s 3:0 pobijedio Peteka, a Zovko je s 3:1 nadigrao Mihaljevića. Dvoboj Šurbeka i Bana je bio i najneizvjesniji. Šurbek je krenuo silovito, uzeo prvi set na dva, ali potom su sljedeća dva seta otišla na stranu Bana. Četvrti set riješen je u fiksu četvrtog seta (13:11), a u odlučujućem setu Šurbek je slavio s 11:8. Treću pobjedu za domaćina ostvario je Petek. Šantek je poveo nakon neizvjesnog prvog seta (14:12), ali do kraja sve je otišlo na stranu Peteka, koji je potvrdio da bodovi ostaju u Savskoj. STK Zagreb je još u ovom kolu s 3:0 bio bolji od Pule te su uz Libertas Marinkolor jedina momčad koja ne za poraz ove sezone.

GSTK Zagreb je s 3:0 pobijedio u gostima kod Donata. Donat i Pula su imali i međusobni okršaj, a domaćin je slavio (3:2), na krilima, ponajprije, Mijatovića. Zadrani su bolje otvorili, Zubčić je s 3:0 svladao Kuzmića, a potom je Mijatović pobijedio Vekića u petom setu (-5, 5, 7, -9, 5). Puljani su se vratili preko Krstevskog, koji je s 3:2 (3, 8, -9, -8, 9) pobijedio Goju. Za 2:2 Vekić je s 3:1 svladao Zubčića, a u odlučujućem susretu Mijatović je s 3:0 nadigrao Kuzmića i osigurao svojoj momčadi prvu pobjedu ove sezone. I Dugo Selo je stiglo do prve pobjede ove sezone i to u susretu protiv Cibalije (3:0). Braća Martinek su svoje mečeve riješili uvjerljivo, tek jedan izgubljeni set, a gosti su mogli zakomplicirati u trećem setu kada je Jerković vodio 2:0 Zlatkova. No, mladi igrač domaće momčadi je pronašao izlaz (-4, -14, 9, 10, 2) i osigurao prva dva boda. Dugoselčani su u tom ritmu dočekali i Vodovod, ali nakon neizvjesne borbe bodovi su otišli put Osijeka. Gosti su povelo nakon što je Fučec s 3:2 svladao L. Martineka (6, -6, 7, -5, 9). Ipak, domaćin je ubrzo poveo. M. Martinek je s 3:2 (-10, 9, 7, -6, 8) svladao Baneka, a potom je Zlatkov s 3:1 nadigrao Arbanasa. No, na kraju se ispostavilo to je to bilo sve od domaćeg sastava s obzirom na to da je Banek s 3:1 svladao L. Martineka, a potom je Fučec s 3:0 pobijedio M. Martineka. Osječani imaju razloga biti zadovoljni jer se s gostovanja vraćaju punog plijena. Naime, dan ranije upisali su i pobjedu u gostima kod Požege (3:0) uz tek dva izgubljena seta.

Požežani nisu imali previše sreće jer su i u nedjelju upisali poraz i to od CIbalije (3:2). Vinkovčani su se vratili kući s osmijehom. Osim što su slavili u važnom meču i to u gostima, upisali su prvu pobjedu ove sezone. Najveću zaslugu za takav rasplet imao je Jakelić, koji je upisao dvije pobjede i obje u petom setu. Domaćin je bolje otvorio, Mustapić je s 3:1 svladao Jerkovića. Čak su i u drugom meču Požežani imali prednost, Vidaček je vodio 2:1 Jakelića, ali gostujući igrač je uspio na kraju slaviti (6, -3, -8, 6, 6). Požega je opet povela i to nakon što je Pongrac s 3:1 svladao Lončara. Slijedio je još jedan neizvjestan meč u kojem je Jakelić izašao kao pobjednik, ovog puta je s 3:2 (7, -8, 7, -8, 5) svladao Mustapića. Za kraj i dva gostujuća boda potvrdio je Jerković, koji je s 3:0 pobijedio Vidačeka.

U narednom, 4. kolu STK Požega gostuje kod STK Split (06. 11.) i kod STK Libertas Marinkolor (07. 11.). Pred svojim navijačima stolnotenisači Požege će ponovno igrati u 5. kolu kada će ugostiti STK Zagreb (20. 11.) i STK Donat Zadar (21. 11.)

(hsts.hr)

Pročitano 312 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Listopad 2021 12:28