Petak, 05 Studeni 2021 13:44

U nedjelju, 07. studenog, održat će se 9. MTB utrka Požega - XC Šicana 202ONE

POŽEGA - U nedjelju 7. 11. 2021. u Požegi će se održat utrka u brdskom biciklizmu XC ŠICANA 202ONE. Ova sportski događaj organizira Brdsko biciklistički klub „Požega“. Riječ je o 19. uzastopnom izdanju požeške MTB utrke, što ju čini najdugovječnijim brdsko biciklističkim događajem u SlavonijiUtrka se vozi u okviru GIANT Slavonske brdsko biciklističke lige (SBBL), kao deveto i ujedno posljednje kolo ovogodišnjeg izdanja lige. Ovogodišnja utrka vozit će se po kružnoj XC (cross country) ruti – dužina jednog kruga je 10 km s 304 metra uspona po krugu. Start, cilj i okupljanje sudionika je na lokalitetu Šicana uz Ulicu Jagodnjak.

Ruta utrke je sljedeća: Šicana – Seoci – Crkveni Vrhovci – Gradski Vrhovci –vrh Sv. Jelena na Požeškoj gori spust prema start/cilju na Šicani.

Natjecatelji na utrci biti će podijeljeni u 10 kategorija – kategorija U13 dječaci i djevojčice vozit će jedan krug, dva kruga vozit će kategorije sport (rekreativna kategorija) žene, kadeti, veterani B i C, a tri kruga vozit će elite, juniori i veterani A. Start utrke je u 11:00 sati, a prijave će biti omogućene na dan utrke u vremenu od 8.30 do 10:30 sati.

Sve informacije o utrci (pravila utrke, način prijave, detaljan prikaz staze) mogu se pronaći na službenoj facebook stranici Brdsko biciklističkog kluba Požega. 

www.facebook.com/events/4387446171350945

Pozivamo građane Požege da u nedjelju dođu na Šicanu, uživaju u jesenskom danu (prognoza za nedjelju je dobra), prošetaju po šumi uz stazu te usput uživaju u majstorijama brdskih biciklista. Posjet događaju je besplatan. Također, ukoliko netko od požeških biciklističkih rekreativaca želi iskušati svoje sposobnosti i okušati se u borbi s iskusnim natjecateljima, ovo je odlična prilika za tako nešto.

Vidimo se u nedjelju na Šicani!

 

Pročitano 328 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 05 Studeni 2021 14:06