Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 14:37

Stolnotenisačice Požege u 5. kolu Superlige poražene na gostovanjima kod HASTK Mladost i STK Dr. Časl

ZAGREB - Odigrano je kompletno 5. kolo Superlige stolnotenisačica. Koje, doduše, nije bilo preneizvjesno. Od osam susreta tek dva nisu završila s 3:0. Ovo je bilo kolo domaćina i, praktički, zagrebačih ekipa. Po dvije pobjede upisali su Dr. Časl, Mladost i TIS, jedina ekipa koja je umiješala u to društvo, a da nije iz glavnog grada, je bila ekipa Varaždina.

Najzanimljiviji je bio okršaj TIS-a i Vrsara (3:2). Zagrepčanke su povele nakon što je Zajc s 3:0 bila bolja od Riože, no potom je istarska ekipa okrenula susret. Fajmut je s 3:2 (6, -7, 8, -8, 6) svladala Vukelić, a Jurčević je nadoknadila 0:2 sa Švarc (-9, -8, 10, 5, 9). Izjednačenje ekipi iz Savske donijela je Zajec, koja je drugu pobjedu dana upisala nad Fajmut (3:0). Gostujuća igračica Rioža je bolje otvorila, povela 2:0, no nešto se pitalo i Vukelić. Na kraju je uspjela okrenuti cijeli susret, dva seta bila su u fiksu, i donijeti svojoj ekipi dva boda (-11, -8, 10, 6, 10).

U drugom susretu dana TIS je ugostio Pulu i slavio s 3:1. Opet je Vukelić imala težak meč, to joj je bio takav treći susret dana, gdje je slavila u petom setu. Na otvaranju meča s 3:2 (9, 11, -8, -13, 8) bila je bolja od Zajec i praktički smanjila nade Puljanki. Na to se nadovezala domaća Zajec koja je s 3:0 svladala Janković, a Pula je smanjila preko Popec koja je s 3:1 pobijedila Benko. Potvrdu nova dva boda i skok sa šestog na četvrto mjesto u poretku osigurala je Vukelić svladavši Jankovič s 3:1.

Dr. Časl je oba susreta slavio s 3:0, protiv Bjelovara i Požege, ispustivši tek dva seta. Također, odigran je i zaostali susret s Pulom (3:0) te je ekipa iz Dedića i dalje neokrznuta na vrhu. Braniteljice naslova su opravdano na čelu kolone s omjerom 7-0.

Protiv istih ekipa igrala je i Mladost i isto je ispustila tek dva seta. S te dvije vezane pobjede zagrebačka ekipa maknula se s devetog mjesta te skočila na šestu poziciju. Varaždin je nove dvije pobjede, šeste ukupno, upisao protiv istarskih ekipa. S Vrsarom glatka 3:0 pobjeda, a slično je bilo i protiv Pule (3:0). Jedina neizvjesnost bila je u prvom meču, gdje je Janković vodila 2:1 s Vignjević. No, varaždinska igračica je uspjela okrenuti susreti i slaviti s 3:2 (-7, 4, -11, 9, 5).

U 6. kolu STK Požega će ugostiti STK Varaždin 04. 12.) i STK TIS Zagreb (05. 12.). To je i posljednje kolo prvog dijela prvenstva u elitnom rangu hrvatskog ženskog stolnog tenisa.

(hsts.hr) 

Pročitano 432 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Studeni 2021 19:51