Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 11:58

Stolnotenisači Požege pobijedili Pulu u gostima u 6. kolu HEP Superlige

PULA - Završio je jesenski dio Superlige kod stolnotenisača, iako se još trebaju odigrati i neki zaostali susreti zbog Covid-19 protokola. Točnije još se treba igrati točno deset susreta. Jedan od tih je i susret Libertas Marinkolora i STK Zagreb, koji će vjerojatno odlučivati o jesenskom naslovu. Pituri su prvi s maksimalnim učinkom (10-0), dok zagrebaši imaju jedan poraz (7-1), ali i tri neodigrana susreta. Njihov dvoboj na rasporedu je 12. prosinca u 16 sati, a igra se u Dubrovniku.

Inače, bilo je ovo kolo koje je ponudilo pregršt zanimljivih mečeva, a posebice svakakvih rezultata. Libertas je u ovom kolu upisao dvije pobjede na proputovanju po Slavoniji. I to dvije uvjerljive pobjede, uz tek dva izgubljena seta, na gostovanjima kod Vodovoda (3:0) i Cibalije (3:0).

STK Zagreb je bio podjednako uvjerljiv, slavili su nad Čakovcem (3:0), a potom i nad Starrom (3:0). Bodovi nad posljednjeplasiranim Čakovcem, koji još ne zna za pobjedu, su iz rubrike očekivano, dok su pravu snagu i inspiraciju pokazali nad Starrom te sve susrete riješili su u tri seta. Treba reći da su Varaždinci nastupili samo s domaćim snagama, a priliku je dobio Colev. Nije ovo varaždinsko kolo jer su poraženi i na gostovanju u Zadru.

Donat je u neizvjesnom dvoboju sa Starrom slavio s 3:2. Kao i u prošlom kolu, u susretu s Požegom, meč odluke pripao je Mijatoviću. Tada je slavio u petom setu, a identično je bilo i ovog puta. Mijatović je odlučio meč pobijedivši Horvata s 3:2 (-5, 8, 7, -13, 5). Inače, dvije pobjede za goste osigurao je Ređep, ali to nije bilo dosta. Zubčić i Goja su svoje mečeve pobijedili glatko (3:0) i odluku prepustili Mijatoviću, koji je tu 'priliku' i iskoristio. Inače, Starr se s ova dva poraza definitivno oprostio od lova na naslov prvaka. U ostalim susretima bilo je najblaže rečeno - svega.

Pula je dobila Dugo Selo (3:0), pa potom izgubila od Požege (3:0). Cibalia je slavila u drami petog meča nad Splitom (3:2), dok je Split sve propušteno nadoknadio s Vodovodom (3:2). Idemo redom.

Puljani su imali naizgled lagan meč s Dugoselčanima, ali prva dva seta završila su 3:2. Kuzmić je slavio u fiksu petog seta nad M. Martinekom, s tim da je u odlučujućem setu riješeno tek na 19:17 (4, -9, 7, -6, 17). Potom je Vekić gubio od L. Martineka 2:1, pa pobijedio u fiksu petog seta (7, -8, -6, 6, 10). Tek je na kraju Krstevski s 3:1 nadigrao Zlatkova.

S Požegom Pula nije imala toliku neizvjesnost, ali na kraju ni pobjedu. Gosti su im prepustili tek dva seta. Pongrac je pobijedio Krstevskog (3:0), Mustapić je svladao Vekića (3:1), a sve je zaključio Vidaček koji je s 3:1 bio bolji od Kuzmića.

Vinkovčani su uspjeli iščupati dva boda nad Splitom. Gosti su poveli 2:0 nakon što je Zeljko s 3:1 svladao Jakelića, a istim rezultatom je Bakač bio bolji od Jerkovića. No, uslijedilo je buđenje domaćina koji je do kraja sve susrete riješio u petom setu! Biber je s 3:2 (5, -5, 4, -7, 4) pobijedio Lopušinskog, a Jakelić je okrenuo 1:2 protiv Bakača (-11, 8, -6, 7, 5). Za kraj, Jerković je poveo 2:0, Zeljko izjednačio, da bi domaći igrač, inače splitsko dijete, sve riješio u odlučujućem setu (8, 9, -6, -13, 7).

Bodovi su im iskliznuli u Vinkovcima, ali sve su nadoknadili u Osijeku. Split je opet imao 2:0 nakon prva dva meča, a sve su riješili u odlučujućem susretu. Zeljko je s 3:2 svladao Fučeca (9, 9, -3, -4, 7), a potom je Bakač s 3:2 pobijedio Baneka (-4, 10, -5, 9, 7). Vodovod je u igru vratio Arbanas, koji je s 3:2 pobijedio Lopušinskog (5, -5, -10, 3, 9), a na to se nadodao Fučec koji je slavio nad Bakačem s 3:1. No, tu je bio kraj nadanjima Osječana s obzirom na to da je Zeljko s 3:0 nadigrao Baneka i osigurao važna dva boda s gostovanja u Slavoniji.

Kao što smo napisali iznad u vrhu tablice je još neizvjesno. Aktualni prvak, Libertas Marinkolor, želi potvrditi jesensku titulu, dok mu novak u ligi, STK Zagreb, puše za vratom. Trenutno još jedino vidimo GSTK Zagreb, koji im može svima poremetiti planove, a trenutno je na omjeru 6-2. Ostali klubovi su manje-više izjednačeni.

Naglasak je na trenutno jer je još dosta neodigranih mečeva. Vodovod je trenutno drugi s 5-6, ali gotovo jedini sa svim odigranim susretima. Pula je na 5-5, Starr na 5-4, Dugo Selo 5-4, Donat 4-6, Požega 3-6, Cibalia 3-6, Split 3-5.

Sigurno je da ništa nije sigurno, s obzirom na to da u tom krugu nema nedodirljivih. Posljednjeplasiran je Čakovec, koji će gotovo sigurno sljedeće sezone igrati u rangu niže. No, to i ne treba čuditi s obzirom na to da jedini nisu ojačali roster ulaskom u superligaško društvo.

www.hsts.hr

 

 

 

Pročitano 390 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 12:08