Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 12:08

Stolnotenisačice Požege poražene od Varaždina u 6. kolu HEP Superlige

POŽEGA - Za kraj polusezone opet smo gledali krnje kolo ženske Superlige. Od osam mogućih susreta odigrala su se četiri. Derbi se igrao u Dugoj Resi gdje je dr. Časl slavio nad Aquaestilom s 3:1, nastavio niz pobjeda te potvrdio jesenski naslov. Ostaje im odigrati još jedan zaostali susret, ali i s eventualnim porazom prvo mjesto ne može im pobjeći. Domaća ekipa bila je oslabljena neigranjem Amerikanke Wang, koja više nije registrirana za Aquaestil, dok su prvakinje dovukle tešku artiljeriju, Luksemburžanku Ni Xia Lian i Kanađanku Zhang Mo.

Ekipa iz Dedića povela je nakon što se Ni Xia Lian lako obračunala s Rakovac (3:0). Dugorešanke su izjednačile preko Han Vukelje, koja je s 3:0 nadigrala Zhang Mo. Dr. Časl je poveo nakon što je Srebrnjak s 3:0 svladala Stepinac, a ukupnu pobjedu osigurala je Kanađanka. Povela je 2:0 protiv Rakovac, no do pobjede je stigla u petom setu (5, 6, -6, -6, 8).

Aquaestil je u drugom susretu kola bio bolji od Mladosti (3:2). Dugorešanke su pobijedile vjerojatno teže od očekivanog. Sve im se zakompliciralo u drugom susretu kada je Ćosić svladala Rakovac i to nakon što je gubila 2:0 u setovima (-9, -8, 9, 9, 12).

Zagrepčanke su povele nakon što je Ilić s 3:0 svladala Stepinac. No, tu je i bio kraj nadanjima gostujuće ekipe, Han Vukelja je s 3:0 naigrala Ćosić, a za kraj Rakovac je s 3:1 svladala Borovec.

Varaždin je za kraj polusezone i potvrdu drugog mjesta upisao dvije pobjede. Obje su ostvarene na gostovanjima, Varaždinke su uvjerljivo slavile kod Požege (3:0) i Bjelovara (3:0), a pritom su ispustile tek set u dva susreta. Polusezona je službeno završila, ali još ima sedam neodigranih susreta zbog Covid-19 protokola.

Varaždin je, trenutno, prvi s 8-1, dr. Časl drugi s 8-0, a Aquaestil treći sa 7-2. Slijede TIS 4-3, Vrsar 3-5, Mladost 3-4, Bjelovar 2-6, Pula 2-5, Požega 1-7, Zagreb 0-5.

 www.hsts.hr

 

Pročitano 354 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 12:16