Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 08:59

Iris Šilobodec (PLK Body Art) najbolja kadetkinja natjecanja u powerliftingu održanog u Virovitici

VIROVITICA - Proteklog vikenda u Virovitici je održano zadnje ovogodišnje natjecanje u powerliftingu za ovu godinu. U organizaciji tamošnjeg PLK Virovitica i HPLS natjecatelji su uživali u sjajnoj organizaciji gdje je sve išlo po rasporedu satnice.  Powerlifting klub Body Art Požega je imao dvoje mladih natjecatelja i oni su se vratili s odličnim rezultatima.

Prvog dana se natjecao Tibor Banović u kategoriji sub-junior (kadet) do 93 kg i osvojio 2 mjesto. Podigao je 165 kg u čučnju, 100 kg u bench press-u i 200 kg u mrtvom dizanju. Njemu je ovo drugo natjecanje, pokazao je napredak i od sljedeće godine prelazi u kategoriju junior.

Drugog dana natjecanja nastupila je Iris Šilobodec. Ona je povratnica u powerlifting i također je još u kategoriji sub - junior (kadet), nakon nekoliko mjeseci netreniranja vratila se treninzima prije tek tri mjeseca. Izašla je u novoj težinskoj kategoriji , tj. spustila je svoju kilažu i sada prvi puta nastupila u kategoriji do 69 kg te se pobjednički vratila natjecanju. Lifovima od 110 kg u čučnju, 57,5 kg u bench press-u i 137,5 kg u mrtvom dizanju pobjedila je u svojoj težinskoj kategoriji, ali i postala apsolutna pobjednica među ženama sub-junior (kadeti).

Trener Robert Međugorac o nastupima svojih članova je izjavio : "Tiboru je ovo drugo natjecanje, pokazao je napredak i od sljedeće godine prelazi u kategoriju junior. Što se tiče Iris ovo je njen sjajan povratak natjecanju. Malo je bilo problema s čučnjem, ali u benchu i mrtvom dizanju odradila je sva tri lifta savršeno i pobijedila. Sada nam slijedi odmor, a zatim pripreme za novu natjecateljsku sezonu u kojoj očekujemo povratak nekoliko naših natjecatelja koji sada nisu izašli zbog ozljeda ili bolesti."

Pročitano 484 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Prosinac 2021 09:14