Srijeda, 22 Prosinac 2021 10:31

Humanitarna akcija članova HPD Sokolovac "Dobro je činiti dobro"

POŽEGA - Na posljednjoj sjednici Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega, upravni odbor je je donio odluku da se u sklopu Društva provede humanitarna akcija darivanja jedne obitelji s više djece koja je u potrebi. Navedena akcija je pokrenuta u mjesecu darivanja kako bi obitelji koja je u potrebi a posebno djeci Božić učinila malo ljepšim i toplijim u ovim teškim vremenima.

Ovom prilikom članovi Društva i simpatizeri su prikupljali potrebite stvari (higijenske potrepštine, prehrambene artikle sol, šećer, brašno itd te slatkiše i igračke za djecu). Svatko od članova je prikupio i dao u skladu sa svojim mogućnostima. Navedeni paketi su se prikupljali u prostorijama HPD "Sokolovac" Požega u ulici Matice hrvatske 13, nakon čega su paketi zapakirani i distribuirani obitelji u potrebi.

Planinarstvo osim što je sreća i zadovoljstvo osvajanja vrhova planina je ujedno altruizam i čovjekoljublje. Vrijednosti društva su pomoć i briga o onima kojima je to potrebno. Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija HPD "Sokolovac", a u narednom periodu članovi Društva će odraditi i akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Iz Društva se iskreno zahvaljuju svim koji su pomogli te pozivaju sve koji žele da im se pridruže u budućnosti. 

Pročitano 355 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Prosinac 2021 10:41