Petak, 11 Veljača 2022 17:54

HPD "Sokolovac" Požega organizira besplatnu Opću planinarsku školu za članove Društva te sve zainteresirane građane

POŽEGA - Hrvatsko planinarsko društvo "Sokolovac" Požega organizira besplatnu Opću planinarsku školu za članove Društva te sve zainteresirane građane. Društvo poziva sve nove članove te sve zainteresirane koji žele nešto naučiti o planinarstvu te zakoračiti u svijet planina i prirode da se pridruže.

Teme koje će se obrađivati su:

1. Povijest planinarstva

2. Planine Požeštine, RH, najviši vrhovi po regijama i planine svijeta.

3. Geopark prirode Papuk

4. Planinarska oprema

5. Priprema za odlazak u planinu

6. Poznavanje planina

7. Kretanje u planinama i planinarska etika.

8. Boravak u planinama

9. Opasnosti u planinama

10. Korištenje opreme

11. Orijentacija

12. Moguće ozljede i prva pomoć u planini

Iz HPD Sokolovac pozivaju sve da prođu predavanja zbog vlastite sigurnosti kretanja i boravka u planinama. Predavanjima će biti zanimljiva i iz osobnih iskustva predavača. Posebno će biti riječi o Geoparku Papuk, a predavač je izniman gost, planinar i veliki poznavatelj Geoparka Papuk Miroslav Mesić dok će svoje veliko iskustvo o planinarenju iznijeti i Dražen Mlinarić član HGSS-a te ostali iskusni planinari.

Prijave se primaju do 07. 03. 2022 na email : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela 098 : 899 080. Voditelj planinarske škole je iskusni vodič I prekaljeni planinar Branimir Bartolović.

Organiziranjem navedene škole HPD “Sokolovac” Požega želi popularizirati planinarenje kod naših građana a pogotovo kod onih mlađih. Planinarenje nije samo hodanje po planinama I osvajanje vrhova već je prvenstveno prijateljstvo, altruizam, čovjekoljublje i domoljublje koje u svojim temeljima razvija.

S krilaticom društva “Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje” članovi HPD Sokolovac pozivaju sve da im se pridruže te da postanu dio planinarskog pokreta I ideje koja je univerzalna za sve.

Pročitano 397 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Veljača 2022 18:07