Utorak, 01 Ožujak 2022 08:17

Članovi HPD Gojzerica organizirali relaksirajući izlet na Jankovac

POŽEGA / VELIKA - U ranim jutarnjim satima  kišne nedjelje, 27. veljače, desetak hrabrih planinara uputilo se na opuštajući izlet na Jankovac. Inicijator i vodič izleta bila je članica Društva Nikolina Lozinjak. Od Požege do Velike požeške planinare je pratila kiša i susnježica, a po dolasku do starog kamenoloma ugodno su se iznenadili jer ih je tamo dočekalo desetak centimetara snijega kojeg je poslije na Papuku bilo znatno više.

Nakon sat i pol hodanja po snijegu stigli su do Planinarskog doma Jankovac gdje su se okrijepili šalicom čaja. Nakon kratkog odmora u jednom od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj prošetali su dijelom Grofove staze koja vodi do veličanstvenog, 35 metara visokog, slapa Skakavac koji je zbog oborina pun vode te su ga mogli vidjeti u punoj snazi.

Povratak je protekao u jednako opuštenom tonu uz pokoju zabavnu anegdotu i grljenje bukvi. Zaista je vrijedilo i ovu nedjelju provesti u prirodi. Do nekog sljedećeg druženja Gojzerice šalju svima veliki planinarski pozdrav!

www.hpdgojzerica.hr

 

 

 

 

Pročitano 397 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Ožujak 2022 12:32