Utorak, 08 Ožujak 2022 11:12

Domaći porazi stolnotenisačica Požege od Pule i Vrsara u 8. kolu HEP Superlige

POŽEGA - Nakon odigranog 8. kola ženske Superlige najzadovoljnije mogu biti stolnotenisačice Vrsara koje su jedine ostvarile maksimalan učinak, dok su sve ostale ekipe imale po jednu pobjedu i poraz.

Varaždin je u derbiju kola na gostovanju u Dugoj Resi slavio protiv Aquaestila s 3:1. Han Vukelja je na startu bila bolja od Petek s 3:1, a rezultat je poravnala Vignjević koja je s 3:1 svladala Rakovac. Franović je lako s 3:0 nadigrala L. Vukelju., a potom je Vignjević u najneizvjesnijem meču, kao i u prvom dijelu sezone, svladala Han Vukelju nakon pet setova (9, -4, -7, 11, 9). Srpska igračica pokazala se kao veliko pojačanje ove sezone i do prije ovog kola uz Han Vukelju bila je druga igračica lige po učinku.

Slavlje Varaždinki u derbiju pokvario je poraz na gostovanju kod Zagreba (3:1). Prvo ime susreta bila je iskusna Tubikanec s dvije pobjede protiv Vignjević (3:2) i Petek (3:1), a posebno zanimljiv meč bio je onaj s Vignjević u kojem je hvatala zaostatak od 2:1, da bi na kraju slavila u fiksu petog seta (13:11). Treću pobjedu Zagrepčankama osigurala je Rebić koja je s 3:0 bila bolja od Franović, a jedinu pobjedu gošćama donijela je Petek nakon što je s 3:1 bila bolja od Bardač. Ovom pobjedom Zagreb je priredio zasad najveće iznenađenje drugog dijela sezone i nanio Varaždinkama tek drugi poraz.

U drugom susretu kola Aquaestil je slavio nad TIS-om (3:1). Dugorešanke su na krilima Han Vukelje i L. Vukelje bez većih problema, u sva tri susreta bez izgubljenog seta, upisale dva nova boda. Jedinu pobjedu za zagrebačku ekipu u kojoj su priliku dobile Lončarević i Benko ostvarila je Vukelić pobijedivši Rakovac s 3:2 (.10, 9, -5, 6, 9). No, u susretu sa Zagrebom TIS je nastupio u najjačem sastavu sa Zajec i Švarc i upisao sedmu pobjedu sezone. Prednost domaćoj ekipi donijela je Rebić svladavši Zajec s 3:1. Izjednačila je Vukelić pobijedivši Tubikanec s 3:1, a potom je Švarc bila bolja od Bardač (3:1) i povisila na 2:1. Bodove TIS-u osigurala je Vukelić, koja je s 3:1 slavila protiv Rebić. Susret je obilježila i jedna zanimljivost. U prvom setu "igralo se po starim pravilima" jer je Vukelić osvojila prvi set s 23:21, nakon što je Rebić propustila desetak set lopti.

Vrsar se s gostovanja u Požegi (3:1) i Bjelovaru (3:0) vraća s punim plijenom. U susretu s Požegom Slovenka Fajmut je na startu s 3:0 nadigrala Raguž, a još dvije pobjede donijela je Rioža, pobijedivši Alviž s 3:0 i Raguž s tijesnih 3:2 (-6, 3, 11, -6, 8). Jedinu pobjedu domaćoj ekipi osigurala je Murat svladavši Vidaković (3:1).

S Bjelovarom je bio jednosmjeran meč za razliku od prvog susreta jer su ovoga puta Vrsaranke suparnicama prepustile dva seta. Puljanke su također ostvarile polovičan učinak, pobjeda nad Požegom 3:0 i poraz od Bjelovara 3:0. Bjelovarčanke su time uzvratile za poraz iz prvog dijela sezone prepustivši Puljankama tek set u cijelom susretu.

Stolnotenisačice Požege su trenutno na posljednjem, 10. mjestu sa 13 bodova (1 pobjeda, 11 poraza). 

U 9. kolu (19. 03.) STK Požega je slobodna, a u 10. kolu (02. 04.) gostuje kod STK Zagreb i STK Aquaestil (Duga Resa). U svojoj dvorani požeške stolnotenisačice će ponovno igrati u 11. kolu kada će ugostiti HASTK Mladost Zagreb (09. 04.) i STK Dr. Časl Zagreb (10. 04.). 

 

www.hsts.hr

 

 

 

Pročitano 321 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Ožujak 2022 11:54