Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 09:03

Leon Dokša iz požeškog Body Arta treću godinu zaredom najbolji kadet Hrvatske u powerliftingu

VIROVITICA - Proteklog vikenda, 12. i 13. 03. 2022. u Virovitici je održano državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Za požeški Powerlifting klub Body Art nastupio je Leon Dokša u kategoriji sub-junior (kadet) i treću godinu zaredom se vraća kao najbolji kadet Hrvatske.

Leon je podigao 225 kg u čučnju, 130 kg u potisku sa klupe (bench press) i 235 kg u mrtvom dizanju. To je total od 590 kg. Cilj je bio 600 kg, ali i ovi liftovi su bili dovoljni za zlato u kategoriji do 93 kg, kao i u apsolutnoj kategoriji. To je bolji total za 22,5 kg od prošlogodišnjeg državnog održanog prije pola godine, u rujnu 2021. godine.

- "Rezultat bi bio i impresivniji da Leon nije imao virozu dvadesetak dana prije natjecanja i 8 dana je preležao pod visokom temperaturom. To je, naravno, jako utjecalo na snagu i tijek priprema. Samo natjecanje je odlično organizirano, sve je išlo po satnici i bilo je neizvjesno do samoga kraja. Uz novonaučene lekcije idemo u novu vansezonu i pripremu za nove sportske izazove. Na žalost, Darijo Marković nije nastupio jer je dobio virozu nekoliko dana prije državnog, a Tibor Banović nije nastupio jer ga spremamo za jesen. On treba više vremena za pripremu u juniorskoj konkurenciji, jer od ove godine više nije kadet." -  izjavio je trener PLK Body Art Robert Međugorac. 

Pročitano 311 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Ožujak 2022 09:10