Četvrtak, 17 Ožujak 2022 09:29

Sportski vikend, 19. i 20. 03. 2022. - SD Tomislav Pirc - dva velika plesna natjecanja : Cro Dance Challenge i kvalifikacije za Dance World kup

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc narednog vikenda (19. i 20. 03. 2022.) neće biti drugih sportskih sadržaja osim plesnih u organizaciji Plesnog studia Marine Mihečić. 

S dolaskom proljeća dolazi i jedno vedrije razdoblje u našem gradu. Nakon duge pauze što se tiče plesnih natjecanja koja su zbog epidemije bila osuđena na online verzije, ovog vikenda, 19. i 20. ožujka , u SD Tomislav Pirc stiže nam preko 800 plesača.

Naime, Plesni studio Marine Mihelčić organizira kvalifikacije za Svjetsko natjecanje u plesu – Dance World Cup.

Riječ je o jednom od od najvećih svjetskih plesnih natjecanja s preko 8000 tisuća plesača u koje su uključene mnogobrojne države. Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države i naravno Hrvatska, a to su samo neke od njih.

Ove godine finale DWC-a se održava u San Sebastianu u Španjolskoj, a plesači će u Požegi pokušati osvojiti jedno od mjesta koje vode u finale. Na natjecanje u Požegu dolaze plesači iz Bosne i Hercegovine te Makedonije i naravno Hrvatske. Suci dolaze iz Engleske - Mark Hindle, iz Makedonije - Tamara Gjurchinovska i primabalerina HNK iz Zagreba - Edina Pličanić.

Osim Dance World Cupa u isto vrijeme održava se i Cro Dance Challenge, na kojemu se natječu samo plesači iz Hrvatske. Cro Dance Challenge natjecanje organizirano je za sve one koji žele okusiti uzbuđenje natjecanja, po možda čak i prvi put, a nisu još spremni za velika natjecanja kao DWC.

U subotu 19.03. otvorenje oba natjecanja je u 11 sati. Organizatori pozivaju sve u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc, u kojoj će ovaj vikend biti puno plesača u dobi od 5 do 25 godina.

Za dva tjedna, od 01. do 03. travnja u Požegi (SD Tomislav Pirc) će se održati i 25. Državno mažoret prvenstva u organizaciji i domaćinstvu Požeških mažoretkinja i Twirling kluba Požega. 

Pročitano 662 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Ožujak 2022 09:43