Utorak, 03 Svi 2022 09:39

Izlet članova HPD Sokolovac na Dolački grad i sudjelovanje na natjecanju u pripremi roštilja "Grill Slavonica"

POŽEGA / BRESTOVAC - Proteklog vikenda planinara Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega odradili su jednu zanimljivu planinarsku turu te krenuli u susret ljetu s natjecanjem u roštiljanju. Već po tradiciji ove subote požeški planinari i zaljubljenici u prirodu našli su se kod "Ćire" te krenuli auto posadama prema Brestovcu.

Cilj izleta je bio Dolački grad na sjevernim obroncima Požeške gore nedaleko naselja Brestovac. Laganom šetnjom planinari su svladavali kilometre te prekrasnom vijugavom cestom osjećajući prirodu došli do ostataka srednjovjekovne kule na kojoj još stoji drveni dovratnik. Bila je to utvrda koja je podignuta kao sustav obrane na sjevernom potezu spomenutog gorskog lanca tijekom XIV. stoljeća odnoano u vrijeme osmanlijskih provala koja je za cilj imala čuvati ulaz u Požešku kotlinu.

Nakon razgledavanja kule planinari su napravili malu pauzu za okrjepu te krenuli nazad u Stari Brestovac gdje ih je čekalo natjecanje u pripremanju roštilja. Ove godine članovi društva HPD "Sokolovac" Požega, Sekcija "Kapavac" Zakorenje odlučili su se prijaviti na natjecanje u pripremanju roštilja "Grill Slavonicu".

Sve umorne planinare dočekala je ekipa koja je imala za zadaću pripremiti roštilj i zabavu. Tridesetak članova Društva nakon planinarenja odlučilo je uživati u roštiljanju i manifestaciji. Nakon osvajanja 3. mjesta na istoj veselju i slavlju nije bilo kraja te je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.

Vodič izleta bio je iskusni planinar Branimir Bartolović dok su se za roštilj, piće i dobro raspoloženje pobrinuli članovi sekcije "Kapavac" Zakorenje. Planinarstvo nije samo osvajanje vrhova već druženje, altruizam te povezivanje s ljudima.

Ovom prilikom HPD Sokolovac poziva sve da im se pridruže jer planinarenje je opet "IN".

Pročitano 49 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Svi 2022 09:46