Utorak, 20 Rujan 2022 07:43

Članovi HPD Sokolovac na tradicionalnom izletu "Požeški Martinjski put" na Požeškoj gori

POŽEGA - Na tradicionalnom izletu Požeški Martinjski put u prošlu nedjelju na Požeškoj gori planinari Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega cijeli dan su imali predivno vrijeme i uživali su u krajoliku Požeške gore.

Krenuli su u dogovoreno vrijeme s Trga Svetog Trojstva preko Kalvarije i brda Sokolovac do grebena Svete Jelene. Prije ulaska u šumu na putu prema Vrhovačkom gradu već po tradiciji dočekao ih je požeški vinogradar i vinar Brana Smolić, gdje su se odmorili i okrijepili uz čašicu razgovora i konzumaciju smokava pride.

Uslijedio je spust po „škljiskom“ terenu na Šicanu (bivša streljana u ulici Jagodnjak) gdje su se okrijepili uz voće, sir, ribu, sendviče, kolače, pivo i liker, pa su zatim nastavili preko Seoca, kroz vinograde i polje lavande do kapelice Svetog Vida i Vintaškim putem nazad do polazne točke.

Uz ugodno druženje, laganu šetnju kroz šumu crnogoricu i bjelogoricu, vinograde i puteve te uživanje u prirodi, četiri sata prošla su u tren oka. Vodič ovog tradicionalnog izleta je bio prokušani planinar Predrag Livak.

I ovom prilikom iz HPD Sokolovac pozivaju sve sugrađane da im se pridruže u budućim planinarskim aktivnostima.

Pročitano 47 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 12:59