Subota, 04 Ožujak 2023 13:04

In memoriam - preminuo je Franjo Brezicki, istaknuti član Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac

POŽEGA - Jučer nas je u 79. godini života napustio Franjo Brezicki, istaknuti član Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac još od daleke 1963. godine i to s povremenim prekidima zbog poslovnih obveza koje su ga jedno vrijeme odvojile od Požege.

Cijeli svoj radni vijek je proveo u trgovačkoj djelatnosti prvo kao trgovački putnik a potom vlasnik uspješne trgovačke tvrtke MSB (Mladost Slavonski Brod). Uz planinarske izlete od mladih dana volio je druženja te je bio jedan od glavnih aktivista koji se zauzeo za preuređenje i adaptaciju Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj čime je ostao zapisan zlatnim slovima u HPD Sokolovac.

Osim pomoći oko Doma financijski je pomogao brojne planinarske izlete kako u Domovini tako i u svijetu a posebno se ističe planinarski pothvat na Kilimandžaro (Kilimanjaro, nekoć Kaiser-Wilhelm-Spitze) planina i stratovulkan u sjeveroistočnoj Tanzaniji, blizu granice s Kenijom.

Iako već u poznim godinama gospodin Brezicki s veseljem i zadovoljstvom redovno je pratio planinarske izlete te je bio rado viđen gost u prostorijama HPD “Sokolovac”.

Odlukom Skupštine HPD “Sokolovac” Požega na prijedlog UO HPD “Sokolovac” dodijeljeno mu je posebno priznanje za doprinos radu HPD “Sokolovac” Požega.

- "Dragi naš Franjo želimo ti da nastaviš hodati nebeskim stazama te neka tvoj životni duh i poslanje žive vječno. Iskreno saučešće obitelji, prijateljima te svima koji su ga poznavali. Počivao u miru Božjem. - poručili su iz HPD "Sokolovac" Požega. 

Pogreb dragom pokojnika obavit će se u ponedjeljak 06. 03. 2023. godine, u 13.30 sati na požeškom groblju Svetog Ilije. 

Požeški športski savez i ovim putem izražava sućut obitelji i prijateljima Franje Brezickog. 

Pročitano 343 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Ožujak 2023 13:18