Utorak, 25 Travanj 2023 11:58

Sedam članova BBK Požega vozilo utrku XCM Javorica - 2. kolo Slavonske brdsko biciklističke lige

SLATINA - Drugo kolo Slavonske brdske biciklističke lige (SBBL) voženo je u subotu, 22. 04. 2023., a to je ujedno bio i jedini maraton u ovogodišnjem kalendaru. Utrka XCM Javorica starta i završava na istoimenom jezeru južno od Slatine, a domaćin i odličan organizator bila je ekipa iz lokalnog BK Slatina.

Brdsko biciklistički klub Požega je na ovoj utrci nastupio sa 7 natjecatelja. Najbolji rezultat postigao je Noa Begović, koji je u svojoj drugoj utrci u kategoriji kadet došao do prve pobjede, a iako konkurencija nije bila naročita jaka (uz Nou nastupio je još samo Dominik Jonaš iz BK Bor) pobjedi se nikad ne gleda u zube...

Osim toga, za dečka od 14 godina već je uspjeh i završiti maraton, kako zbog dužine utrke tako i zbog dosta blata koje se zadržalo na stazi kao posljedica nedavnih kiša. Stoga, bravo Noa!

Odličnu vožnju odradio je i Tihomir Šatrović u veteranima B, koji je od ukupno 13 natjecatelja zauzeo 2. mjesto.

Iako se od Kreše Pavičića uvijek očekuje najviša stepenica postolja u veteranima C, ovaj put se morao zadovoljiti s 3. mjestom, zaokruživši time puni set medalja za klub.

Najviše predstavnika BBK Požega je imao u veteranima A, od ukupno 12 natjecatelja trojica su bili članovi BBK. Tomislav Matešić je bio 5., Filip Franić 8., a David Franić 9.

U elitu Nino Pavičić je bio 8. od ukupno 15 natjecatelja.

Pobjednik najvažnije kategorije je Denis Bogović (BBK ASI Varaždin), drugi je bio individualac Saša Jeftinić, a treći Patrik Bogović iz BK CRO MTB Zagreb. 

Treće kolo SBBL-a vozi se iduće nedjelje, 30. travnja u Požegi, a riječ je o utrci s najdužom tradicijom u Slavoniji odnosno jubilarnoj dvadesetoj MTB utrci "Šicana 2023" u organizacija Brdsko biciklističkog kluba Požega

Šicana je teška, fizički naporna i tehnički zahtjevna što većina biciklista najviše i voli, održava se na obroncima Požeške gore, samo nekoliko kilometara južno od centra grada, a već treći put zaredom se vozi u obliku XCO utrke. 

Prijave za XCO "Šicana 2023" su na dan utrke od 8,00 do 10,00 sati. Start prve utrke (kategorije U13 M/Ž) je u 10,00, start druge utrke (žene, veteran B, veteran C, sport, e-bike) u 11:00, a start treće utrke (elite, junior, kadet, veteran A) u13:00 sati. Ručak je predviđen od 14,30 sati, a proglašenje pobjednika je u 15,00 sati.

Poveznicu na pravila utrke, link na prijave, popis prijavljenih, video s utrke 2022., a nakon utrke i službene rezultate te foto i video galeriju možete pronaći na Kalendaru utrka SBU: https://slavonska-biciklisticka-udruga.hr/utrke/.

 

(Foto : Radio Slatina)

 

 

Pročitano 301 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Travanj 2023 12:14