Utorak, 09 Svi 2023 07:19

Održan III. Memorijalni pikado turnir "Zdravko Čop"

POŽEGA - Športska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije "Zlatna dolina" u subotu, 06. svibnja 2023. organizirala je III. Memorijalni pikado turnir "Zdravko Čop" u sjećanje na svog dugogodišnjeg predsjednika koji je ostavio veliki trag u radu ove udruge.

Na turniru nastupile su ekipe slijepih i slabovidnih iz Udruge Pakrac-Lipik, Udruge Daruvar, Udruge Bjelovar, Udruge Varaždin i Požege kao domaćina.

Na početku turnira okupljene natjecatelje pozdravili su predsjednik Športske udruge slijepih„Zlatna Dolina“ Požega Josip Banović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović te glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović.

Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu na potpori u provođenju svakodnevnih aktivnosti, projekata te posebice održavanja sportskih aktivnosti, treninga i natjecanja.

Pročelnica Maja Petrović iznijela je kako Grad Požega podržava rad Udruge te svim natjecateljima poželjela dobre rezultate. Nakon službenog otvorenja pročelnica Petrović i tajnik Mitrović okušali su se u bacanju pikada sa tamnim naočalama kako bi bili ravnopravni slijepim i slabovidnim osobama u čemu je pročelnica bila uspješnija što su prisutni nagradili pljeskom.

Nakon odigranih utakmica prvo mjesto osvojila je ekipa iz Varaždina, drugo mjesto ekipa iz Daruvara a treće ekipa iz Udruge slijepih Bjelovar. U kategoriji slijepi pojedinci prvo mjesto osvojio je Stanko Kovačić iz Udruge slijepih Pakrac Lipik, drugo mjesto Zoran Bubulj (Daruvar), a treće Davor Bakul (Varaždin).

U kategoriji slabovidni, prvo mjesto osvojio je Ivan Kučina (Varaždin), drugo mjesto Ivan Benković (Varaždin), a treće mjesto Božena Petrlik (Daruvar).

Pehare i medalje koje je za ovaj turnir osigurao je Požeški športski savez najboljim ekipama uručila je Mara Čop supruga pokojnog Zdravka.

Pročitano 293 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svi 2023 12:25