Nedjelja, 18 Lipanj 2023 21:16

Nedjeljni izlet HPD Gojzerica Požega - "Papukarenje"

VELIKA - Danas smo organizirali izlet za dušu i poveli veselu ekipu planinara na Papukarenje. Kako drugačije objasniti izlet na kojemu u vrlo kratkom vremenu prolaziš kroz smaragdno zelenu šumu, nailaziš na brojne izvore i osluškuješ ptičij pjev i onda budeš nagrađen vidikovcem od kojega ti zastaje dah? To je jednostavno Papuk!

Zaputili smo se od kamenoloma Tisica prema izvoru Gospe Snježne na kojemu smo napravili kratku pauzu kako bi se svatko u svojim mislima poklonio i pomolio. Zatim smo nastavili put do geotermalnog izvora tople vode i izvora potoka Dubočanka. Upravo je Višeslav Turković, predsjednik društva i zaslužan zašto smo mogli pristupiti zaraslim izvorima jer je improviziranom mačetom očistio put. Hvala Višeslave!

Nastavili smo svoj put dalje prema Planinarskoj kući Trišnjica gdje smo napravili veću pauzu za okrijepu i ljuljanje na ljuljački u debelom hladu, a Charlie i Scooby, dva psića uživali u trčkaranju uokolo. Neki su iskoristili priliku za branje mente za čaj koje ove godine ima u izobilju.

Nakon odmora zaputili smo se prema vidikovcu Tisovac, koji je poznat po tome što se s njega vidi najljepši pogled na Papuk. S njega se pruža prekrasan pogled na obližnje vrhove Papuka kao i na predivne šume. Tu smo napravili pokoju fotografiju i zaputili se natrag prema kamenolomu Tisica. Na izletu je sudjelovalo ukupno dvadeset planinara i dva psića, a vodička ovog izleta bila je naša Ana Kesić.

Do sljedećeg izleta, šaljemo vam veliki planinarski pozdrav!

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica Požega 

Pročitano 437 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Lipanj 2023 08:22