Utorak, 20 Lipanj 2023 08:49

Tri akcije markacističke sekcije Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac

VELIKA - Kroz proteklih desetak dana markacistička sekcija Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega održala je tri akcije. Obnovili su markacije na Papuku na planinarskom putu oznake 118 od kamenoloma Tisica do vrha Tisovac. Dovršili su obnovu markacija na putu oznake 110 koji počinje kod Planinarskog doma Lapjak do Češljakovačkog visa.

U ranijim akcijama stigli su do područja Loparna te su sada tu nastavili do izvora Kapavac čime je taj put u potpunosti obnovljen. Također su počeli s postavljanjem putokaza te je prvi postavljen na Požeškoj gori u Zakorenju kod planinarske kuće Bajin kijer na početku planinarskog puta oznake 517 koji vodi do najvišeg vrha ove gore - Kapavca.

U ovim akcijama sudjelovali su: Noa Čajka, Vesna i Damir Matoković, Spomenka Mušec, Željka Krpan-Miler, Krešimir Bubak, Elizabeta Radetić, Slavko Lončarević i voditeljica sekcije Anita Bubak.

Ove staze obnavljaju se kroz projekt za koji se dodjeljuju sredstva za uređenja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj u 2022. i 2023. godini u ukupnoj vrijednosti od 500.000,00 eura koja su osigurali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski planinarski savez iz vlastitih sredstava.

Tako će kroz projekt "Sigurna i održiva planinarska infrastruktura" biti obnovljen veliki broj planinarskih putova diljem Hrvatske na radost velikog broja planinarki i planinara.

Pročitano 242 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Lipanj 2023 08:55