Ponedjeljak, 26 Lipanj 2023 08:11

Radna akcija vrijednih članova HPD "Sokolovac" za kraj planinarske sezone

VELIKA - Ove nedjelje tridesetak vrijednih članova Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega okupilo se u Velikoj na završetku planinarske sezone gdje su uspješno odradili još jednu radnu akciju. Nakon mnogobrojnih akcija i aktivnosti na red su došle aktivnosti čišćenja Planinarskog doma "Lapjak" u Velikoj te Planinarske kuće "Trišnjica".

S obzirom na to da je ovo doba godina kad je vegetacija u punom zamahu vrijedne planinarske ruke su trimerima pokosili travnate površine oko objekata. Također sadnice cvijeća i ostalog bilja se uređene te osvježene. Prozori na Planinarskom domu "Lapjak" su oprani a očišćena je velika i mala sala koje služe za brojne aktivnosti i akcije.

"Kamena dvorana" u kojoj se nalazi spavaonica je pripremljena za doček novih posjetitelja. Članovi markacističke sekcije koju vodi Anita Bubak tijekom akcije postavili su planinarske table i oznake oko Doma. Jedna planinarska ekipa je otišla kod PK "Trišnjica" kako bi pokosila prostor oko iste po pokupila smeće i očistila lokaciju.

Nakon završetka akcije članovi društva su se okupili na zajedničkom roštilju koji je tom prigodom pripremao predsjednik Društva Bruno Horvat. Kako to već tradicija nalaže uvijek veseli i dobro raspoloženi Damir Devčić s pjesmom uz harmoniku sve sudionike je držao u dobrom i veselom raspoloženju.

Uz dobru slavonsku kapljicu na stolovima su se mogli naći slastice i kolači članova. Zabava i druženje su potrajali do kasnih poslijepodnevnih sati. Radnom akcijom završena je još jedna planinarska sezona te se nastavak aktivnosti očekuje u jesen do kada će planinari skupiti novu snagu i energiju za pothvate.

Pročitano 301 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Srpanj 2023 14:03