Utorak, 27 Lipanj 2023 07:58

Besplatni ljetni sportski program za sve školarce i u našoj županiji

POŽEGA / VELIKA / BRESTOVAC / PAKRAC - Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji Školski sportski savez Požeško-slavonske županije u 2023. godini provodi na 4 lokacije u županiji (Požega, OŠ D. Cesarića / Velika, OŠ I. G. Kovačića / Brestovac, OŠ D. Lermana / Pakrac, OŠ braće Radić) 

Program je 2022. godine nagrađen i na #BeActive Awards gdje je dobio posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi.

Projekt se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta koji je prošle godine za Sportske praznika i ljetnu rekreaciju djece i mladih uz stručno vodstvo na području škole izdvojio više od tri milijuna kuna. Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu, a koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13.500 djece i 175 voditelja. Ove godine Hrvatski školski sportski savez nastavlja okupljati zaljubljenike u sport i rekreaciju na školskim igralištima diljem Hrvatske te želi u svoje aktivnosti uključiti više od 13 tisuća djece i mladih.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike uz organiziran obrok i stručno vodstvo nastavnika kineziologa koji rade u školi gdje se provodi program. Hrvatski školski sportski savez poziva sve zainteresirane roditelje i učenike da se prijave za najbolje ljetne sportske aktivnosti koje počinju već 26. lipnja! Prijave su otvorene 25. lipnja 2023. godine, a prijaviti se možete na https://portal.skolski-sport.hr/index.php?rubrika=sportskiPrazniciPrijava

Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina. Sve dodatne informacije i upute za prijavu dostupne su ovdje, a za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte organizatore na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Pročitano 370 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 27 Lipanj 2023 09:09