Nedjelja, 02 Srpanj 2023 22:52

Botanički izlet na Papuk članova HPD Gojzerica

VELIKA - Ekološka sekcije HPD Gojzerica organizirala je danas botanički izlet na Papuk. Ivica Šnajder je poveo deset Gojzerica i još dvadeset koza kako bi učili o ljekovitom bilju. Doduše, koze su vidjele da se nešto događa pa su se odlučile priključiti veselom društvu. Tako su saznali za što je dobro kantarionovo ulje i čaj od kantariona (poznate kao Gospine trave), zašto je Ivanjsko cvijeće "biljka s Venere", što liječi kombinacija stolisnika, koprive i nevenovog cvijeta te kako napraviti čaj od trputca i za što je on dobar!

Tu je bila i neizostavna menta koje ove godine ima u izobilju diljem Papuka, a našla se i majčina dušica za čaj. Pohodili su predio Papuka Poljanice koji je iznimno bogat raznoraznim livadskim biljkama, od kojih su mnoge ljekovitih svojstava.

Ekološka sekcija pri Hrvatskom planinarskom društvu Gojzerica djeluje od samog osnutka Društva te često organizira vrlo poučne i zanimljive izlete poput ovoga.

Do skorog viđenja, pozdravljaju vas vaše Gojzerice iz Ekološke sekcije poručila je Ana Kesić - voditeljica Društvene sekcije u HPD Gojzerica Požega i napomenula da Društvo ovog ljeta ne radi stanku za godišnje odmore, već nastavlja s punom aktivnostima prema planu: https://hpdgojzerica.hr/plan-izleta/ , tako da im se mogu priključiti svi zainteresirani građani.

Pročitano 347 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 02 Srpanj 2023 23:05