Utorak, 08 Kolovoz 2023 09:30

Priopćenje URPMS Sokol Požega o otkazivanju moto utrka na Glavici

POŽEGA - Udruga za razvoj i promicanje moto sporta "Sokol" Požega ima za potrebu obavijestiti javnost o razlozima zbog kojih je došlo do otkazivanja cestovnih moto trka na Glavici, u svibnju i rujnu 2023. godine, odnosno nekorištenja Glavice za rekreativnu vožnju vikendima.

U svrhu istinitog informiranja, kao i zbog brojnih dezinformacija koje kruže drštvenim mrežama, URPMS Sokol je kao i prethodne dvije godine uredno podnio zahtjev Ministarstvu obrane Republike Hrvatske za kalendarsku godinu 2023. i to od 1. travnja 2023. do 31. listopada 2023. za održavanje dvije utrke ( 3. - 4. lipnja 2023. I 16.-17. rujna 2023.), te vikendima za rekreativnu vožnju i trening natjecatelja.

Iako smo imali pisanu preporuku HMS-a, Grada Požege i Požeško - slavonske županije dobili smo negativan odgovor ministra obrane Marija Banožića. Iz nama dostupnih informacija, a zbog učestalih žalbi građana iz okolnih ulica oko Glavice i šire na buku, ista suglasnost nije dana za korištenje VP Glavica, mada smo u maniri dobrog najmoprimca uložili dosta truda, sredstava i vremena da Glavica bude u punom sjaju!

Nažalost nakon 45 godina vožnje Glavicom i utrka dobili smo crveno svjetlo za ulazak. Da li je buka jedini razlog, ostaje za vidjeti kroz vrijeme, ali sigurno na štetu natjecatelja i rekreativaca koji su potjerani natrag na ulicu u javni promet baš kada je Slavonija zaživjela sa puno novih mladih vozača, a uz to i smanjen broj prometnih nezgoda na motociklima.

Osim vožnje tu je bila organizirana i škola sigurne vožnje. Hvala svim dobronamjernim ljudima na pomoći koju smo imali do sada. Hvala sucima, sportskom osoblju, sponzorima i institucijama. Mi nismo isključivi da u dogledno vrijeme to preuzme i pokuša netko drugi!

Predsjednik URPMS Sokol : Krešimir Pavelić. 

Pročitano 844 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Kolovoz 2023 09:37