Srijeda, 09 Kolovoz 2023 08:44

U tijeku su radovi na uređenju parketa Sportske dvorane Tomislav Pirc

POŽEGA - Prije mjesec dana počeli su radovi na uređenju parketa u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Radi se o izvornom parketu iz  1979. godine, a čija je kvaliteta parketa još uvijek dobra. U protekle 44 godine se dva puta brusio i uređivao, a sada je u tijeku treća kompletna sanacija podloge koja je među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. 

Radovi bi trebali biti gotovi kroz desetak dana, a odmah po završetku s pripremama za novu sezonu na obnovljenom parketu "Grabrika" kreću požeški rukometaši, košarkaši, košarkašice i odbojkašice. 

- "Parket se brusi i učvršćuje, a na dva mjesta su bile potrebite manje izmjene koje su također odrađene. Cijela površina gdje je postavljen parket prebrusit će se, prelakirati i izvući nove crte. Vrijednost radova je 24 tisuće eura plus PDV. Grad je raspisao natječaj i izabrao izvođača" – izjavio je glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović. 

- "Bila je potreba i da se pristupi i treći put uređenju parketa. Od zadnjeg preuređenja je prošlo 15 godina i sad smo se odlučili ponovno urediti ovu površinu. Ovdje u dvorani ove godine zamijenili smo i rasvjetu tako da kompletan prostor poprima uređeniji izgled. Rasvjeta je ovdje bila od 1979. godine i bilo je nužno istu zamijeniti. Bila je to stara tehnologija i velika potrošnja. Ugradili smo novu LED rasvjetu i prilagodili ju ovakvom objektu" – rekao je gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić dodajući kako je u postupku prikupljanje ponuda za tisuću novih sjedalica koje također treba promijeniti.

- "Nastojat ćemo cijelu unutrašnjost dvorane uredit kako bi dvorana bila primjerena za sva sportska natjecanja" – dodao je gradonačelnik Glavić.

Kao još jedno od većih ulaganja u sportsku dvoranu gradonačelnik Glavić najavljuje ugradnju foto napona, a za tu investiciju Grad se javlja na raspisane natječaje kako bi se investicija mogla sufinancirati i sredstvima iz fondova.

- U svakom slučaju na nekom ćemo od raspisanih natječaja proći. Foto napone bi stavili zbog uštede energije i rekonstruirali kotlovnicu koja je neučinkovita i često se kvari. Postavljanjem foto napona riješili bi i kotlovnicu sa sadašnjim standardima – zaključio je gradonačelnik Glavić.

(pozega.eu)

Pročitano 497 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Kolovoz 2023 09:02