Utorak, 22 Kolovoz 2023 12:31

Završili radovi na uređenju parketa Sportske dvorane Tomislav Pirc, treninzi klubova kreću u ponedjeljak, 28. kolovoza

POŽEGA - Sredinom srpnja počeli su su radovi na uređenju parketa u velikoj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Radi se o izvornom parketu iz 1979. godine čija je kvaliteta još uvijek dobra ali je bila potrebna treća kompletna sanacija podloge koja je i dalje među najboljima u državi za odigravanje dvoranskih sportova. Vrijednost radova za koje je sredstva osigurao Grad Požega je 24 000 eura (+PDV).

U protekle 44 godine taj parket se dva puta brusio i uređivao, a sada je to napravljeno i treći put. Proteklog tjedna obilježene su sve potrebne linije za terene košarke, rukometa i odbojke, a jučer je parket  i drugi put prelakiran. Kako je potrebno određeno vrijeme za sušenje boje do kraja ovog tjedna još neće biti moguće treniranje, a za to vrijeme bit će obavljeno čišćenje tribina i krečenje velike dvorane. 

Klubovi će tako s redovnim svakodnevnim treninzima početi u ponedjeljak, 28. kolovoza po uobičajenom rasporedu korištenja velike dvorane. 

Osim saniranog parketa, u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc početkom godine je odrađena kompletna zamjena rasvjete novom energetski učinkovitom LED rasvjetom s ciljem smanjenja i optimizacije potrošnje električne energije.

U velikoj dvorani je sada postavljena upravljiva rasvjeta koja omogućuje korisniku fleksibilno korištenje sukladno trenutnim potrebama. S obzirom na to da je sportska dvorana namijenjena za više vrsta sportova i razne razine natjecanja i korištenja, upravljanje rasvjetom programirano je na četiri razine rasvijetljenosti odnosno za rekreativne aktivnosti, regionalna, nacionalna međunarodna natjecanja.

Ulaganja u modernizaciju Sportske dvorane Tomislav Pirc nastavit će se i dalje, a od strane gradske uprave već je najavljena i ugradnja foto napona. Za tu investiciju Grad Požega se prijavljuje na raspisane natječaje kako bi se investicija mogla sufinancirati sredstvima iz EU fondova.

Pročitano 407 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 22 Kolovoz 2023 12:42