Utorak, 05 Rujan 2023 10:52

Vesela planinarska ekipa HPD "Sokolovac" na eno-gastro manifestacijama u gradu Požegi

POŽEGA - Kako već tradicija nalaže uz omiljeni hobi planinarenje vesela ekipa Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega okupila se na tradicionalnim eno-gastro manifestacijama u gradu Požegi "Fišijadi" i "Grill Slavonici".

Ukupno pedesetak članova Društva se organiziralo kako bi festivalske dane proveli u dobrom raspoloženju, zabavi i eno-gastro delicijama slavonskog kraja. Prvog dana festivala sudjelovali su na "Fišijadi" gdje su organizirali i primjereno uredili natjecateljsko mjesto s paviljonom, suncobranima i vikend klupama kako bi prihvatili sve planinare goste.

U sklopu natjecateljskog mjesta mogle su se kušati brojne delicije ovoga kraja počevši od suhomesnatih proizvoda pa sve do kiflica. Sve navedeno se zalijevalo vrhunskim slavonskim vinima koja nikoga nisu ostavila ravnodušnim. Već po običaju za glazbu i podizanje atmosfere bio je zadužen Damir Devčić na harmonici dok je ostatak društva uz iznimnu potrošnju glasnica pjevao u sav glas.

Za pripremu natjecateljskog fiš paprikaša i roštilja bio je zadužen već prokušani tandem koji je izašao u sastavu glavna kuharica Dragica Stanišić Anić te pomoćnik Vjekoslav Milevoj. Udruženim snagama napravili su odličan posao te u vrlo velikoj konkurenciji zauzeli u ime Društva visoko četvrto mjesto.

Dobra pjesma i ples u obadva dana manifestacija se orila na planinarskom štandu gdje je društvo ugostilo sve putnike namjernike željen zabave i provoda. Druženje i zabava su potrajali do kasnih večernjih sati te su neki festivalski glazbeni program slušali u Parku kraj Orljave.

Još jednom vrijedni članovi su pokazali da planinari osim osvajanja vrhova planina vole se dobro zabaviti i družiti te predstavljati kraj iz kojega dolaze u najboljem svijetu. Puni elana najavljeno je druženje i na ostalim manifestacijama sličnog karaktera.

Pročitano 442 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Rujan 2023 10:58