Utorak, 03 Listopad 2023 08:27

Radna akcija vrijednih članova HPD "Sokolovac" Požega na Planinarskoj kući "Trišnjica" na Papuku

POŽEGA / VELIKA - Požeški planinari već desetljećima održavaju i uređuju svoje planinarske objekte na Papuku. Protekle sunčane nedjelje grupa vrijednih planinara se okupila kod "Ćire" te krenula put Papuka odnosno točnije Planinarske kuće "Trišnjica" za koju je bila planirana radna akcija.

Temeljem redovnog održavanja i planiranih aktivnosti grupa entuzijasta je nakon kratkog dogovora i plana krenula u akciju. Tom prilikom čitav prostor oko Planinarske kuće, skloništa te parkirališta je pokošen trimerima te navedene prostorije su očišćenje i uređene kako bi mogle biti u funkciji prihvata putnika namjernika te brojnih drugih izletnika. S obzirom na činjenicu da se približava zima pribavljena su drva te poslagana u prostor predviđen za odlagu kako bi bili spremni za nadolazeće hladne dane. Oluci i rine su očišćene od lišća te ostalog smeća te su napravljeni ostali manji tehnički zahvati.

Planinari su dogovorili da će nabaviti nove madrace za Planinarsku kuću te da će se na idućoj radnoj akciji osvježiti drveni dijelovi kuće. S obzirom na to da poslije svakog dobro odrađenog posla dolazi zabava i druženje planinari su ostali vjerni tradiciji.

Na stolu su se mogle naći brojne gastro deliciji počevši od kobasica, slanine, krvavice te brojnih sireva i namaza. Vesela družina sve je zalijevala vrhunskim slavonskim vinima kako bi bio doživljaj potpun. Nakon dobrog raspoloženja i druženja planinari su krenuli svojim kućama potaknuti dobrim elanom za buduće radne akcije Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega. 

Pročitano 287 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Listopad 2023 08:33